24.3 C
Chania
Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2026

Ούτε από πολέμους καταλαβαίνει ο τουρισμός στην Κρήτη – 11,3% η αύξηση των αφίξεων στα Χανιά

Ημερομηνία:

Μπορεί ο πόλεμος με το Ιράν να είχε δημιουργήσει ανησυχία ότι θα προκαλέσει πτώση στις αφίξεις τουριστών στην Κρήτη όμως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί αφού καταγράφεται σημαντική αύξηση.

Ο Ιούνιος εξελίσσεται σε έναν από τους πιο δυναμικούς μήνες της σεζόν, για όσους αναζητούν καλύτερες κλιματικές συνθήκες, μεγαλύτερη διαθεσιμότητα και πιο ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με την περίοδο αιχμής του Αυγούστου.

Οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις από το εξωτερικό προς την Ελλάδα τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού είναι αυξημένες κατά 5,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2025.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Airdata Tracker του ΙΝΣΕΤΕ, οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις διαμορφώνονται σε 4,74 εκατ. έναντι 4,51 εκατ. πέρυσι.

Το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να αποτελεί τη σημαντικότερη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό, καταγράφοντας περισσότερες από 1 εκατ. προγραμματισμένες θέσεις και αύξηση 7,8%.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η άνοδος της Πολωνίας (+31,2%), ενώ θετικά κινούνται επίσης η Ολλανδία (+10,3%), η Ιταλία (+6,2%), η Ελβετία (+6%) και οι ΗΠΑ (+2,7%). Αντίθετα, μικρές υποχωρήσεις καταγράφονται από τη Γερμανία (-0,3%), τη Γαλλία (-1,4%), την Τσεχία (-3,8%) και την Αυστρία (-6,9%).

Σε επίπεδο προορισμών, η Αθήνα συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό θέσεων, φθάνοντας το 1,5 εκατ. (+1,7%), ενώ ανοδικά κινούνται όλοι σχεδόν οι βασικοί τουριστικοί προορισμοί της χώρας.

Το Ηράκλειο ενισχύεται κατά 5%, η Ρόδος κατά 6%, η Θεσσαλονίκη κατά 6,8% και τα Χανιά κατά 11,3%.

Ξεχωρίζουν ακόμη η Κεφαλονιά με αύξηση 15,1%, η Μύκονος με 8,5% και το Άκτιο με 8,9%.

Όπως επισημαίνουν παράγοντες του χώρου, τα στοιχεία αποτυπώνουν μια ευρύτερη τάση που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στην τουριστική αγορά: όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο, αποφεύγοντας την έντονη τουριστική κίνηση της high season. Οι υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται πλέον σε πολλές μεσογειακές χώρες κατά την κορύφωση του καλοκαιριού, σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές σε καταλύματα και υπηρεσίες, καθιστούν τους μήνες εκτός Ιουλίου και Αυγούστου ακόμη πιο ελκυστικούς.

Με πληροφορίες από capital.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βρέθηκε όλμος στα 5 μέτρα από την παραλία Παχιά Άμμος στην Παλιόχωρα!

Αναστάτωση είχε προκαλέσει ο εντοπισμός και δεύτερου περίεργου μεταλλικού...

Οι μισές κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Χανίων είναι εκτός λειτουργίας

Σοβαρή κρίση υποστελέχωσης στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, βιώνουν τα...