Ως θετικό χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης το πρώτο δεκαήμερο εφαρμογής των μέτρων. «Φαίνεται ότι ο ρυθμός αύξησης της πανδημίας είναι σε μια αντίστροφη πορεία», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τη στιγμή που το ένα αρνητικό ρεκόρ διαδέχεται το άλλο.

«Τα μέτρα έχουν αρχίζει να αποδίδουν. Ο υψηλός αριθμός θανάτων που είδαμε χθες έρχεται από τις περασμένες φάσεις και εβδομάδες. Φαίνεται ότι ο ρυθμός αύξησης της πανδημίας είναι σε μια αντίστροφη πορεία. Η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει αυτήν την εβδομάδα. Το μόνο που δεν συζητάμε είναι ένα νέο ολικό lockdown οποιοδήποτε άλλο μέτρο προτείνουν κι έχει λογική θα το δούμε» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις», σε μία προσπάθεια να επιβεβαιώσει και πάλι πως η μόνη έγνοια της κυβέρνησης είναι η οικονομία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τις δηλώσεις του Γιώργου Καββαθά για κλείσιμο της εστίασης στις 16 Νοεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας και θυμού απέναντι στα μέτρα, ζήτησε να παρέμβει τηλεφωνικά και εμφανώς ενοχλημένος χαρακτήρισε αχαριστία τα αιτήματα των επιχειρηματιών της εστίασης για στήριξη μετά και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που απειλούν, όπως λένε, με λουκέτο τα καταστήματα και απώλειες θέσεων εργασίας.

«Στην εστίαση δόθηκαν τεράστιοι πόροι, υπερδιπλάσιοι πόροι από άλλους κλάδους. Ακούγεται και λίγο σαν αχαριστία καθώς τα χρήματα που πήραν τα στερήθηκαν άλλοι κλάδοι όπως το λιανεμπόριο και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος προσωπικά στον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά, υποστήριξε ότι είναι ένας λογικός άνθρωπος και καλό είναι να βάλει στο δημόσιο διάλογο και αυτή την παράμετρο. Ότι είναι ο πιο ευνοημένος κλάδος  από την κυβέρνηση και από μένα προσωπικά, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η αντίδραση των επαγγελματιών της εστίασης δεν πρέπει να είναι προς την κυβέρνηση αλλά προς τους ανεμβολίαστους που εξαιτίας του συνεχίζεται η πανδημία.