20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ο άσωτος υιός του Μπάιντεν: Σεξ, ναρκωτικά και μπίζνες στην Ουκρανία

Ημερομηνία:

Το όνομα και οι φωτογραφίες του Χάντερ Μπάιντεν κοσμούν εδώ και χρόνια τις σελίδες πολλών σκανδαλοθηρικών εντύπων των ΗΠΑ, καθώς, εν αντιθέσει με τον πατέρα του ή τον εκλιπόντα αδελφό του, ο Χάντερ δεν διάγει αυτό που λέμε εγκρατή βίο. Ο Χάντερ Μπάιντεν, πέραν της εμπλοκής του ονόματός του στο σκάνδαλο διαφθοράς της ουκρανικής ενεργειακής Burisma Holdings (σ.σ.: είναι η υπόθεση την οποία ο Τραμπ και ο Τζουλιάνι, πιθανόν και άλλοι, φέρονται να προσπάθησαν να ξανανοίξουν, παρότι έκλεισε χωρίς να βρεθεί κάτι εναντίον του Χάντερ), είναι κυρίως γνωστός για την πολυτάραχη προσωπική του ζωή, ιδιαίτερα μετά το 2014.

Τα ταμπλόιντ άρχισαν να ασχολούνται μαζί του μετά την απόταξή του από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ το 2014, έπειτα από μια σύντομη καριέρα ενός έτους καθότι βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης. Ο Χάντερ τότε ήταν ήδη 44 ετών, ήταν παντρεμένος με την Κάθλιν Μπούλε-Μπάιντεν από το 1993 και είχε τρία παιδιά. Την ίδια περίοδο ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και ο μεγάλος του αδελφός Μπο διήγαγε τους τελευταίους μήνες της ζωής του, καθώς είχε διαγνωσθεί ήδη από το 2010 με καρκίνο στον εγκέφαλο και εντέλει πέθανε το 2015. Η επόμενη φορά που ο Χάντερ Μπάιντεν απασχόλησε τα Μέσα ήταν όταν αποκαλύφθηκε ότι μετά τον θάνατο του αδελφού του, και ενώ ήταν ακόμα παντρεμένος με την Κάθλιν Μπάιντεν, συνήψε σεξουαλική σχέση με τη… χήρα του αδελφού του, τη Χάλι Μπάιντεν.

Η παράλογη -αλλά όχι παράνομη- σχέση τους, με βάση τα δημοσιεύματα, ξεκίνησε το 2016 και έμεινε μυστική μέχρι το 2017. Αποκαλύφθηκε έπειτα από την αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε εκείνη τη χρονιά η επί 24 χρόνια σύζυγός του και μητέρα των τριών παιδιών του, Κάθλιν. Η Κάθλιν Μπάιντεν στην αίτηση διαζυγίου ανέφερε ως βασική αιτία χωρισμού το ότι ο Χάντερ ξόδευε χιλιάδες δολάρια για να αγοράζει ναρκωτικά και να πηγαίνει σε στριπτιζάδικα. Μετά το διαζύγιο του γιου τους και την αποκάλυψη της σκανδαλώδους σχέσης του με τη γυναίκα του νεκρού αδελφού του, ο Τζο Μπάιντεν και η γυναίκα του, Τζιλ, προσπάθησαν να στηρίξουν το ζευγάρι, υποστηρίζοντας ότι είναι «χαρούμενοι που ο Χάντερ και η Χάλι βρήκαν ο ένας τον άλλο, καθώς προσπαθούν να βάλουν τη ζωή τους σε τάξη έπειτα από τόσο μεγάλες στενοχώριες». Βέβαια, ο Χάντερ διέψευσε τους γονείς του ότι είχε στόχο να βάλει τη ζωή του σε τάξη και έτσι φέτος, στις αρχές Ιουνίου, ανακοίνωσε ότι παντρεύεται όχι τη Χάλι Μπάιντεν, αλλά μια 32χρονη από εβραϊκή οικογένεια, με καταγωγή από τη Νότια Αφρική, τη Μελίσα Κοέν.

Ο Χάντερ Μπάιντεν έχει απασχολήσει τα μίντια και με άλλες υποθέσεις του που σχετίζονται με την επαγγελματική του καριέρα, η οποία επίσης είναι πολυτάραχη. Το θέμα της Burisma Holdings, το οποίο κίνησε το ενδιαφέρον του Ντόναλντ Τραμπ, προφανώς και επισκιάζει όλα τα υπόλοιπα, αφού δένει το όνομα του Χάντερ με μια από τις πιο πολυτάραχες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της Ουκρανίας.

Το όνομα του Χάντερ Μπάιντεν εμφανίζεται να σχετίζεται με την εταιρεία φυσικού αερίου το 2014, όταν η Ουκρανία βράζει κυριολεκτικά μετά την ανατροπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς από την αντιπολίτευση και το κίνημα του Maidan, το κίνημα των πλατειών. Την Burisma Holdings, που έχει έδρα στη Λεμεσό, είχε ιδρύσει το 2002 ο Μίκολα Σλοτσέβσκι, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός της τελευταίας κυβέρνησης του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, που ανατράπηκε από το Euromaidan.

Εν μέσω της χαοτικής κατάστασης που ακολούθησε την ανατροπή της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς το 2014, η Εισαγγελία Διαφθοράς ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τα πεπραγμένα του υπουργού και επιχειρηματία Σλοτσέβσκι (έφυγε από τη χώρα μετά την ανατροπή Γιανουκόβιτς), ενώ τα προσωπικά του περιουσιακά στοιχεία πάγωσαν με απόφαση των βρετανικών Αρχών (όχι στο πλαίσιο των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στα πρώην στελέχη της ανατραπείσας κυβέρνησης).

Στο ΔΣ της εταιρείας του, όσο αυτός ήταν… φευγάτος, βρέθηκαν, χωρίς να υπάρχει κάποια εξήγηση γι’ αυτό, ο Χάντερ Μπάιντεν, ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας Αλεξάντερ Κβασνιέβσκι, ο πρώην επενδυτικός τραπεζίτης Αλαν Απτερ και ο πρώην αξιωματούχος της CIA υπό τον Τζορτζ Μπους, ειδικευμένος στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Τζότζεφ Κόφερ Μπλακ.

Η παρουσία του Χάντερ Μπάιντεν και των προαναφερθέντων στο ΔΣ της εταιρείας αλλά και το γεγονός ότι τότε η Εισαγγελία Διαφθοράς της Ουκρανίας δεν εμφανιζόταν ιδιαίτερα συνεργάσιμη με τις βρετανικές Αρχές, που έλεγχαν τα πεπραγμένα της εταιρείας και είχαν παγώσει 23 εκατομμύρια δολάρια του Σλοτσέβσκι, είχαν προκαλέσει αντιδράσεις. Το γεγονός ότι ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν είχε επισκεφθεί το 2015 την Ουκρανία και είχε ζητήσει να αυξηθούν οι προσπάθειες καταπολέμησης της διαφθοράς είχε επίσης προκαλέσει κακεντρεχή σχόλια στις ΗΠΑ, ενώ αρνητικά είχε σχολιαστεί και το ότι το 2016 οι βρετανικές Αρχές ξεπάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία του Σλοτσέβσκι (με την αιτιολογία όμως της έλλειψης στοιχείων που δεν έδινε η Εισαγγελία Διαφθοράς).

Σε κάθε περίπτωση, όσα έγιναν τότε στην Ουκρανία, σχετικά με την Burisma και τους Μπάιντεν, από το 2016 (που έγιναν γνωστά από δημοσίευμα των «New York Times») μέχρι σήμερα έχουν γίνει βούτυρο στο ψωμί των συντηρητικών Μέσων στις ΗΠΑ και έχουν πυροδοτήσει διάφορες θεωρίες συνωμοσίας (όπως ότι ο Τζο Μπάιντεν πήγε στην Ουκρανία για να προστατέψει τον γιο του και να παρέμβει στη δουλειά της Εισαγγελίας), στις οποίες εμφανώς βασιζόταν ο πρόεδρος Τραμπ όταν το καλοκαίρι ζητούσε μέσω τηλεφώνου να ξανανοίξουν οι έρευνες σχετικά με την Burisma και τον Χάντερ Μπάιντεν, αφού πρώτα, όπως τον κατηγορούν οι Δημοκρατικοί, είχε παγώσει 400 εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια και εξοπλισμούς προς την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...