16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο αγνοούμενος Βαγγέλης σε κρητικό γλέντι λίγο πριν εξαφανιστεί…

Ημερομηνία:

«Ο Βαγγέλης φαίνεται καθαρά στα τελευταία λεπτά» λέει ο άνθρωπος που τράβηξε το βίντεο στο protothema.gr – Συνεσταλμένος, λιγότερο εκδηλωτικός από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο γλέντι φαίνεται ο 20χρονος φοιτητής – Μαρτυρία: Συμφοιτητές του παραλίγο να τον στραγγαλίσουν

Βίντεο που δείχνει τον αγνοούμενο φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη σε κρητικό γλέντι αποκαλύπτει το www.protothema.gr. Το βίντεο γυρίστηκε λίγες μέρες μετά την Πρωτοχρονιά του 2015 και απεικονίζει τον αγνοούμενο φοιτητή μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του, συγγενείς και φίλους σε παραδοσιακό κρητικό γλέντι.

«Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης παρέα στο Βρύσινα». Αυτός είναι ο τίτλος του βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου στο YouTube από τον Ματθαίο Ματθαιουδάκη.

Στις εικόνες αυτές φαίνεται καθαρά ο Βαγγέλης (στην αρχή του βίντεο και μετά το 9.44) να κάθεται στο τραπέζι, ακούγοντας παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης. Κάποιοι παρατηρούν ότι ο αγνοούμενος φοιτητής μοιάζει λιγότερο εκδηλωτικός από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο τραπέζι, συνεσταλμένος, σκεπτικός και προβληματισμένος.

Όπως εξομολογείται στο protothema.gr ο Ματθαίος Ματθαιουδάκης που τράβηξε το βίντεο, αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που είδε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος είχε ταξιδέψει τότε στο Ρέθυμνο για να περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων μαζί με την οικογένειά του.

«Το βίντεο τραβήχτηκε λίγες ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά. Το παιδί είναι αυτό που φαίνεται. Ο Βαγγέλης φαίνεται στα τελευταία λεπτά του βίντεο. Έκανα ένα κοντινό στον Βαγγέλη», λέει ο Ματθαίος Ματθαιουδάκης, μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr για το βίντεο που δείχνει τον 20χρονο φοιτητή, η εξαφάνιση του οποίου έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Δεν τον ήξερα προσωπικά. Από το γλέντι φύγαμε όλοι μαζί. Όλα μαζί τα αυτοκίνητα, γιατί είχε κακοκαιρία ώστε να κατεβούμε όλοι μαζί από το βουνό», πρόσθεσε.


Το περιστατικό που του έμεινε χαραγμένο στη μνήμη

Ο κ.  Ματθαιουδάκης μίλησε για εκείνη τη βραδιά και αποκάλυψε ένα στιγμιότυπο που έμεινε «χαραγμένο» στη μνήμη του.

«Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον Βαγγέλη να σηκώνεται πάνω και να καλεί τον Στρατάκη που παίζει λύρα, να κάνουνε κούπα. Και ο Στρατάκης του είπε “οδηγώ. Θα με συγχωρέσεις αλλά έχω πιει και δεν θέλω να πιω άλλο. Να μου βάλεις μία σταγόνα”. Αυτό του είπε ο καλλιτέχνης γιατί είχε να οδηγήσει μέχρι το Ηράκλειο και ο Βαγγέλης έβαλε μόνο μία σταγόνα στον Στρατάκη και του έδωσε! Αυτό μου είχε κάνει εντύπωση», είπε στο protothema.gr ο κ. Ματθαιουδάκης.

Όπως δήλωσε ο εικονολήπτης του βίντεο, το γλέντι είχε γίνει στο σπίτι του ξαδέρφου του Βαγγέλη Γιακουμάκη,  Σήφη Γιακουμάκη.

«Το γλέντι έγινε στο σπίτι του Σήφη, στο χωριό Σελλί που βρίσκεται πάνω στο βουνό Βρύσινα», ανέφερε ο κ. Ματθαιουδάκης, σημειώνοντας πως αποφάσισε να «ανεβάσει» το βίντεο στο διαδίκτυο έπειτα ύστερα από παρότρυνση του ξαδέρφου του Βαγγέλη, Σήφη, ο οποίος σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στις έρευνες για τον εντοπισμό του Βαγγέλη.

Κάτω από το βίντεο, στο YouTube, υπάρχει μάλιστα εξής περιγραφή: «Βαγγέλης Γιακουμάκης παρέα στο Βρύσινα. Δεν έχει τέλος η αγωνία για την τύχη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του 20χρονου φοιτητή από την Κρήτη που φοιτούσε στη Γαλακτοκομική Σχολή Βαγγέλης Γιακουμάκης, από τους Αρμένους, που αγνοείται από το απόγευμα της Παρασκευής 6/2 /15. Την μέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μία μπλούζα φούτερ με μία μπλε στάμπα, τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και μαύρα δερμάτινα παπούτσια. Έχει ανάστημα 1,75 και είναι ελαφρώς αξύριστος».

"google ad"

«Κάνε παναγία μου το θαύμα σου!!!!!!!!» και «Βαγγελακη μας γυρνα πισω στη μαννουλα σου που σε περιμενει. Σε περιμενει ολη η Ελλαδα και οχι μονο αυτη αλλα και ολοι οι Ελληνες που ζουμε εξω παληκαρι ομορφο . Μακαρι ο Θεος να κανει το θαυμα του !!!!!!» είναι δύο από τα συγκινητικά μηνύματα που έχουν αναρτηθεί κάτω από το βίντεο-ντοκουμέντο.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεo με τον αγνοούμενο Βαγγέλη Γιακουμάκη:

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

 

Μαρτυρία: Είχαν κοντέψει να τον στραγγαλίσουν με ιμάντα!

Συμφοιτητής του Βαγγέλη, αποκάλυψε στην Αγγελική Νικολούλη και στην εκποπή «Φως στο τούνελ» ένα σοκαριστικό γεγονός που συνέβη λίγο πριν εξαφανιστεί ο 20χρονος.

Όπως εκμυστηρεύτηκε, ο Βαγγέλης τον τελευταίο καιρό ήταν πολύ κουρασμένος και απογοητευμένος. Μπάνιο έκανε στις 03:00 τα ξημερώματα για να μην του κλείσουν το ζεστό νερό οι Κρητικοί που τον ενοχλούσαν, ενώ ήταν μονίμως στενοχωρημένος και αγέλαστος.

Μάλιστα όπως είπε, μια εβδομάδα μετά τις εκλογές συνέβη στη σχολή ένα περιστατικό που έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του.

Η ομάδα των Κρητικών τον έδεσε σε μια καρέκλα μέσα σε ένα δωμάτιο στον δεύτερο όροφο. Ο Βαγγέλης κατάφερε να τους ξεφύγει και άρχισε να τρέχει στις σκάλες. Ένας από αυτούς, πήρε έναν ιμάντα, τον κυνήγησε στα σκαλιά και του τον πέρασε από το λαιμό. Όπως αποκάλυψε στην Αγγελική Νικολούλη ο Κρητικός που βασάνισε με τον ιμάντα τον 20χρονο ήταν ένας από την παρέα που είχε συνομιλήσει στο εστιατόριο της σχολής η δημοσιογράφος.

Ο Βαγγέλης, όπως περιέγραψε ο φοιτητής, πάλεψε να του ξεφύγει γιατί θα τον έπνιγε και είχε γίνει κατακόκκινος. Αφού κατάφερε να γλιτώσει, έτρεξε και κλειδώθηκε μέσα στο δωμάτιό του.

«Οι Κρητικοί τον ακολούθησαν και άρχισαν να του χτυπούν την πόρτα. Του έλεγαν ότι θα το μετανιώσει και του ζητούσαν να βγει έξω γιατί του έκαναν πλάκα», είπε χαρακτηριστικά ο νεαρός.

Μάλιστα όλα αυτά τα κατέθεσε και στον εισαγγελέα, θέλοντας έτσι να βοηθήσει στις έρευνες για την ανεύρεση του φοιτητή

protothema.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ