15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Ο Αθανάσιος Π. Παπαθεοδώρου για τα τρία χρόνια από τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: Μια υπόθεση που παραμένει στον αέρα

Ημερομηνία:

Τρία χρόνια από την δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη και ο Αθανάσιος Π. Παπαθεοδώρου, αδελφός της συζύγους του αρθρογραφεί με τίτλο «3 ΧΡΟΝΙΑ-1.095». Ακριβώς τόσες ημέρες έχουν περάσει από εκείνη την αποφράδα ημέρα του 2021.

Την ημέρα που κάποιοι εγκέφαλοι οργάνωσαν και σκότωσαν τον Σήφη Βαλυράκη. Στις 1.095 ημέρες που έχουμε ζήσει, έχει ξεκαθαρίσει το τι ακριβώς έχει γίνει, αλλά δεν έχει προσδιοριστεί ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ.

Κάτι που είχε υποχρέωση το επίσημο Κράτος να πράξει με όλους τους μηχανισμούς και την ισχύ που διαθέτει, αλλά διαπιστώνουμε καθημερινά την προσπάθειά του για την συγκάλυψη του εγκλήματος.

Σε αυτό το μεγάλο διάστημα έχουν γίνει πολλές δολοφονίες, που γίνονται γνωστές στο πανελλήνιο και εκεί οι αστυνομικές αρχές έχουν καταφέρει να φτάσουν στο ζητούμενο με την εμπειρία και τα μέσα που διαθέτουν. Οι περισσότερες υποθέσεις έχουν δικαστεί ή βρίσκονται στο τέλος της διαδικασίας (Μπάμπης – Καρολάιν, Πισπιρίγκου κτλ)

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Σήφη Βαλυράκη δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.

Από την πρώτη στιγμή ανέλαβε την υποχρέωση, να καθαρίσει για κάποιους την υπόθεση όπως έπρεπε, ο τότε Εισαγγελέας Χαλκίδας Προκοπίου με τη στήριξη του Λιμενάρχη Φλουρή και την επίβλεψη του τότε αρχηγού του Λιμενικού Σώματος. Υπήρχαν και άλλες δυνάμεις που τους βοηθούσαν, αλλά μέσα στην κόλαση των πρώτων ημερών, δεν μπόρεσαν οι άνθρωποι του Σήφη να το δουν.

Ο Προκοπίου έβαλε την υπόθεση Βαλυράκη στο Αρχείο, αλλά δεν υπολόγιζε ότι έχει απέναντί του Μία Μίνα χωρίς φρένα. Έτσι φτάσαμε στην προφυλάκιση των φερόμενων δραστών, έπειτα από έρευνα και επεξεργασία στοιχείων που είχε στα χέρια του ο Ανακριτής και εκεί αρχίζει να επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η θέση μας.

Οι φερόμενοι ως δράστες δηλώνουν ότι δεν έχουν χρήματα και δέχονται έρανο από φίλους και άλλους για να πληρώσουν την εγγύηση για την αποφυλάκισή τους αλλά παράλληλα επιλέγουν και ακριβά οχήματα για την υπεράσπισή τους, τον Γλύκα αρχικά και τον Κούγια μετέπειτα.

Αυτό είναι το προφίλ ενός φτωχού μεροκαματιάρη ψαρά;;;;

Εν τω μεταξύ το γραφείο του Σήφη στα Χανιά βανδαλίζεται 2 φορές και το ίδιο συμβαίνει και με το δικό μου στην Αθήνα.

Σκοτώνουν, κάποιοι, τον αγαπημένο σκύλο του Σήφη στην Ερέτρια, που παρέμενε πιστός φύλακάς του, αλλά δεν βλέπω κανένα φιλόζωο ή Εισαγγελέα να αντιδρά όπως σωστά γίνεται σχεδόν πάντα με κάποια γάτα ή σκύλο που κακοποιείται.

Εδώ έχουμε μια πολιτική δολοφονία, μετά την μεταπολίτευση οι μοναδικές του Σήφη και του Αλέκου Παναγούλη και δεν αντιδρά σχεδόν κανείς.

Που είναι η Αστυνομία και το Λιμεναρχείο; που είναι ο Άρειος Πάγος με κάποιους Εισαγγελείς; που είναι η Κυβέρνηση και οι πολιτικοί; που είναι οι Πολιτικοί Συνοδοιπόροι και σύντροφοι του Σήφη, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων;

Η οργάνωση και η εκτέλεση της δολοφονίας του Σήφη έχει γίνει από επιστήμονες στο είδος τους και δεν μένει στους 2 ανεγκέφαλους που έδειξε όλη η έως τώρα διαδικασία.

"google ad"

Ζητείται Θαρραλέος Εισαγγελέας να συνεχίσει τις έρευνες και καθαροί πολιτικοί ώστε να συμπεριφερθούν δεόντως.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...