14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ο Αλέκος Μαρινάκης για την κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΧ – Στοχεύουν να επιταχύνουν την εμπορευματοποίηση του νερού

Ημερομηνία:

Πολυμελής αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης, Περιφερειακό Σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση και υποψήφιο βουλευτή Χανίων με το ΚΚΕ, παρευρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 20 Μαρτίου έξω από το κτήριο στις ΔΕΥΑΧ στις Μουρνιές εκφράζοντας τη στήριξη του κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το νερό.

Στο πλαίσιο αυτό ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, Αλέκος Μαρινάκης, δήλωσε ότι: «Το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τη δημιουργία της ρυθμιστικής αρχής νερού αποτελεί έναν νέο γύρο προώθησης της πολιτικής της ΕΕ για την εμπορευματοποίηση του νερού. Πρόκειται για ευρωπαϊκή οδηγία την οποία με συνέπεια υπηρετούν τις δύο τελευταίες δεκαετίες όλες, ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις με στόχο την εμπορευματοποίηση του νερού, της χρήσης του, των υποδομών του, των εργασιών συντήρησής του. Αυτή η πολιτική οδηγεί σε εκτόξευση των τιμολογίων του νερού και σε δραστικό περιορισμό της διάθεσης του νερού στον αγροτικό τομέα, στην επιθετική προώθηση της εμπορευματικής λειτουργίας και της ιδιωτικοποίησης των επιχειρήσεων ύδρευσης. Αυτή η πολιτική, της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης που εφαρμόστηκε και στους σιδηρόδρομους, οδήγησε στην Τραγωδία στα Τέμπη.

Ο νέος νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ένα ακόμα βήμα επιδείνωσης της κατάστασης για το λαό. Στοχεύει στο να δημιουργήσει μία νέα Ρυθμιστική Αρχή ελέγχου των υδάτων και των αστικών αποβλήτων, με στόχο να επιταχύνει την εμπορευματοποίηση του νερού, την υιοθέτηση κανόνων τιμολόγησης, να βαθύνει η εμπορευματική λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων και να προχωρήσουν οι άμεσες ιδιωτικοποιήσεις. Θα φέρει νέο γύρο επίθεσης στο δικαίωμα του λαού για ασφαλή, ποιοτική, άφθονη και φθηνή ύδρευση και άρδευση.

Για το ΚΚΕ η διαχείριση του νερού δεν πρέπει να είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό το οποίο θα ικανοποιεί τις ανάγκες του λαού για φθηνό, ασφαλές, ποιοτικό, φθηνό νερό. Σήμερα, το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και μπαίνει μπροστά στο δρόμο της σύγκρουσης με την πολιτική της ΕΕ για την εμπορευματοποίηση του νερού, για δραστική μείωση των τιμολογίων, για να μην υπάρξει καμία διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα, κατάργηση των εργολάβων. Καλεί τον λαό  να μην επιτρέψει αυτό το νέο έγκλημα, να πάρει μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν τα σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς για την απόσυρση του νομοσχεδίου και φυσικά, με την ψήφο του να στηρίξει το ΚΚΕ το οποίο πρωτοστατεί στους αγώνες και βρίσκεται πάντα στο πλάι του λαού, ανοίγοντας, παράλληλα, το δρόμο της προοπτικής μίας άλλης κοινωνίας, όπου η ανθρώπινη ζωή δε θα θυσιάζεται στις ράγες της κερδοφορίας».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...