27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ο Αλέξης Μητρόπουλος αναλύει τι πρέπει να γίνει με την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Ο Αλέξης Μητρόπουλος δήλωσε ότι οι αντιθέσεις εντός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να λυθούν με «χειρουργική» διευθέτηση χωρίς διαγραφές. Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του Π. Λαφαζάνη, λέγοντας ότι ανήκει στο κομμάτι της Αριστεράς που αρνείται να κυβερνήσει

Όπως ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος, «οι Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου,  Λαφαζάνης και ό,τι στηρίζει τον Λαφαζάνη, είναι τρία διακριτά, ξεχωριστά πολιτικά φαινόμενα, τα οποία σε όποια πρωτοβουλία ο πρόεδρος που άμεσα πρέπει να πάρει, πρέπει να τα εξηγήσει, να τα ερμηνεύσει και να τα αποτιμήσει διαφορετικά το ένα από το άλλο. Ενέχουν μέσα ξεχωριστή πολιτική ουσία που δεν ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση, με ποια μέσα και με ποιες δυνάμεις θα εκφραστούν».

Ερωτηθείς για το αν βλέπει τα συγκεκριμένα πρόσωπα να παίρνουν μια κοινή πολιτική πρωτοβουλία, εκτίμησε πως αυτό δεν θα συμβεί, καθώς «η ιδιαιτερότητα Λαφαζάνη είναι αυτό που στην ιστορία του αριστερού κινήματος εδώ και 130 χρόνια γινόταν, όταν η Αριστερά καλείτο να κυβερνήσει ή να συμμαχήσει σε συνασπισμό κυβέρνησης, ένα κομμάτι φοβόταν την εξουσία και δεν έμπαινε και έτσι γινόταν η μήτρα της Αριστεράς».

Σχετικά με το αν υπάρχει τρόπος να «κολλήσουν» και πάλι τα κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα υπάρξει καινούργιο σχήμα υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι μια «χειρουργική» διευθέτηση, που δεν θα περιέχει διαγραφές, καθώς μπορεί να υπάρξουν φαινόμενα διάσπασης.

«Όταν μπήκα απορούσα, ενώ υπάρχει μία ένταση στην ιδεολογία και καταμετρείτο και υπήρχε ψηφοφορία, όλοι έβγαιναν και στήριζαν τη συλλογική γραμμή.

Το θέμα είναι ότι αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ όταν ήταν κυβέρνηση. Τώρα θεωρώ ότι αυτό δεν μπορεί να θεραπευθεί, θέλει μια “χειρουργική” διευθέτηση και παρέμβαση, χωρίς διαγραφές, διότι το “ρήγμα” είναι κάθετο, οριζόντιο, είναι οργανωτικό, είναι ιδεολογικό. Θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί ενδεχομένως άκομψες κινήσεις μπορεί να οδηγήσουν και σε φαινόμενα διάσπασης, κάτι που είναι απευκταίο και από τον πρόεδρο και από όλους μας και εμού, ως μέλους της Κεντρικής Επιτροπής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Μητρόπουλος.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την πρωτοφανή δίωξη στον Δ. Ανθούση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων καταγγέλλει  στον Χανιώτικο...

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...