23.8 C
Chania
Saturday, June 29, 2024

Ο Αλ. Μαρινάκης για την απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος για τη Γραμμή μεταφοράς Υψηλής Τάσης Χανιά – Δαμάστα: “Κοροϊδία απέναντι στον λαό της Κρήτης”

Ημερομηνία:

Ο Αλέκος  Μαρινάκης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης, με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη Γραμμή μεταφοράς Υψηλής Τάσης Χανιά – Δαμάστα,  δήλωσε τα εξής:

« Η περιφερειακή αρχή Κρήτης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) έδωσε συναίνεση για την τοποθέτηση πυλώνων, με τη Γραμμή μεταφοράς Υψηλής Τάσης Χανιά – Δαμάστα. Για να θολώσει την αντιλαϊκή της απόφαση που αποδέχεται την εναέρια μεταφορά και για να αμβλύνει τις λαϊκές αντιδράσεις, έβαλε δήθεν αστερίσκους κάτω από το «ναι» που ψήφισε.

Βέβαια, η επικύρωση που έδωσαν στο σχεδιαζόμενο έργο του ΑΔΜΗΕ οι σύμβουλοι της περιφερειακής αρχής,  χωρίς να ενδιαφέρονται για τα λαϊκά στρώματα, την καταστροφή του φυσικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος περιβάλλοντος, της αγροτικής παραγωγής, την υγεία των κατοίκων και τόσα άλλα, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

 Ίδια ήταν τα  «ήξεις – αφήξεις», ίδια ήταν η  κοροϊδία απέναντι στον λαό της Κρήτης και για το αεροδρόμιο Καστέλλι και για τον ΒΟΑΚ (με τις δήθεν παρατηρήσεις  και τη δήθεν υποχώρηση της κυβέρνησης σε σχέση με τις παρακάμψεις Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων), όπως  και σε πλήθος άλλων έργων που υπηρετούν τους μεγάλους ομίλους, στην Ενέργεια, τον Τουρισμό, κτλ.

Οι Περιφερειακοί, Δημοτικοί και Τοπικοί  Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχουμε εξαρχής δηλώσει την ξεκάθαρη εναντίωσή μας στη μελέτη που παρουσιάστηκε, με  την εγκατάσταση των πυλώνων,  και έχουμε απαιτήσει  να σχεδιαστεί η υλοποίηση με υπογειοποίηση του καλωδίου.

Αναδεικνύουμε, ταυτόχρονα,  την πραγματική αιτία αυτών των σχεδιασμών,  που δεν είναι άλλη από τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που θα μετατρέψουν την Κρήτη σε ένα απέραντο αιολικό πάρκο και όχι οι λαϊκές ανάγκες για φθηνό ρεύμα, προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων.

Αυτή η στρατηγική επιλογή του μεγάλου κεφαλαίου, που επιδεινώνει τη θέση των εργαζομένων και έχει αποτέλεσμα την αύξηση της ενεργειακής φτώχειας για ακόμα μεγαλύτερα τμήματα του λαού, είναι η πολιτική της ΕE και των ελληνικών κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ)  και όλων των αστικών κομμάτων.

Αυτά τα σχέδια ΕΕ – κυβερνήσεων, που θα συντελέσουν σε ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα στην Κρήτη, αβαντάρει και η περιφερειακή αρχή. Σχέδια σε βάρος του λαού που χρυσοπληρώνει κι από πάνω, μέσω του λογαριασμού του ρεύματος, τις διασυνδέσεις και κάθε αναβάθμιση του συστήματος μεταφοράς και διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο λαός της Κρήτης έχει απέναντι του την πολιτική που για τα κέρδη του κεφαλαίου, για τα κέρδη των λίγων, θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών.  Οι φορείς του λαϊκού και εργατικού κινήματος, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, τα εργατικά σωματεία, οι σύλλογοι αγροτών και αυτοαπασχολούμενων απαιτούν από την κυβέρνηση να αναστείλει τους σχεδιασμούς της.  Στο ερώτημα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας ο κρητικός λαός απαντά οριστικά «οι ζωές μας»!».

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ