27.8 C
Chania
Tuesday, September 17, 2024

Ο Αλ. Μαρκογιαννάκης στη βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Ημερομηνία:

Τη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στις μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη τόνισε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Χανιώτη βουλευτή.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζονται ακόμη τα εξής:

«Ο θεσμός της Δικαιοσύνης είναι ένα από τα θεμέλια της δημοκρατικής μας Πολιτείας και δικαιολογημένα οι πολίτες περιμένουν από αυτή να λειτουργεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα», υποστήριξε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Οι διαρκείς νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η απόδειξη ότι η κυβέρνηση αφουγκράζεται αυτή την ανησυχία των πολιτών και για αυτό έχει θέσει ως προτεραιότητα την αναβάθμιση της λειτουργίας του κρίσιμου αυτού θεσμού».

Ο κ. Μαρκογιαννάκης προσέθεσε ότι η μεθοδική και συστηματική προσπάθεια του Υπουργείου Δικαιοσύνης έχει δημιουργήσει μια μεταρρυθμιστική δυναμική, η οποία ανταποκρίνεται στους συνολικούς μεταρρυθμιστικούς στόχους που έθεσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. «Ο νέος δικαστικός χάρτης είναι η σημαντικότερη πρωτοβουλία της Πολιτείας από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου και οι αλλαγές που επιφέρουμε θα καταστήσουν ταχύτερη την απονομή της Δικαιοσύνης προς όφελος των πολιτών», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Βουλευτής Χανίων.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όταν ο Μίκης Θεοδωράκης παρουσίασε το 1988 τον Αλέξη Ζορμπά στη Βερόνα

Η ιστορία του Αλέξη Ζορμπά είναι μια από τις πιο γνωστές...

Ακροάσεις για την παιδική – εφηβική χορωδία του Δήμου Χανίων

Η Παιδική - Εφηβική Χορωδία του Δήμου Χανίων πραγματοποιεί...

13 συλλήψεις για την αιματηρή συμπλοκή σε ΕΠΑΛ στα Χανιά

Σε ένα σοβαρό περιστατικό που συγκλόνισε τα Χανιά, 13...