19.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Ο «αμείλικτος» δήμαρχος Ηρακλείου δεν κρύβεται πίσω από την καρέκλα του

Ημερομηνία:

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι δήμαρχοι, την επόμενη ημέρα από την εκλογή τους, να εξαφανίζονται και να μη μπορεί κανείς πολίτης να τους πλησιάσει. «Τα παράπονα στο δήμαρχο», έτσι, δεν είναι ποτέ αυτοπροσώπως αλλά δια αντιπροσώπου. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός όμως, δε φαίνεται να είναι μία τέτοια περίπτωση.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο candianewsτην προηγούμενη Δευτέρη, μια επώνυμη καταγγελία έλαβε μέσω emailoδήμαρχος Ηρακλείου. Κι ενώ το αναμενόμενο θα ήταν η καταγγελία να καταχωνιαστεί σε κάποιο αρχείο ώστε (ίσως) να εξετασθεί με το πέρασμα του χρόνου, αντ’ αυτού, ο κ. Λαμπρινός πήρε ο ίδιος προσωπικά τηλέφωνο τους καταγγέλοντες. Η έκπληξη των κατοίκων που είχαν προβεί στην καταγγελία ήταν πολύ μεγάλη.

Να σημειώσουμε ότι η καταγγελία έγινε από κατοίκους της πόλης του Ηρακλείου και σχετιζόταν με το πρόβλημα ηχορύπανσης από τη λειτουργία μπαρ στην παραλιακή αλλά και στο κέντρο του Ηρακλείου. Είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει πολύ έντονα τους κατοίκους και της πόλης των Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του candianewsγινόταν ξεχωριστή αναφορά σε συγκεκριμένο γνωστό μαγαζί το οποίο παρά τις πολλές αναφορές κατοίκων σε αστυνομία και δήμο για μεχάλη όχληση, τίποτα δεν έχει γίνει.

Πάντως, ουδείς περίμενε την τόσο άμεση αντίδραση του δήμαρχου Χανίων αφού όταν σήκωσε το τηλέφωνο ο πολίτης ο οποίος είχε δώσει το νούμερό του για επικοινωνία, στην άλλη άκρη της γραμμής άκουσε τη φωνή του Δήμαρχου Ηρακλείου.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε καθόρισαν ραντεβού το οποίο και πραγματοποιήθηκε. Στη συνάντηση ήταν αντιπροσωπεία από κατοίκους των οδών Μητσοτάκη και Θεοτοκοπούλου και άλλες γειτονιές του κέντρου και από την πλευρά του Δήμου Ηρακλείου ήταν αρμόδιοι αντιδήμαρχοι αλλά και εντεταλμένοι του Δήμου για τις αδειοδοτήσεις καταστημάτων.

Όπως αναφέρεται στο candianewsμε έμφαση τονίσθηκε ότι ο δήμαρχος με τη διπλή του ιδιότητα και ως νομικός, θα εφαρμόσει το γράμμα και το πνεύμα του νόμου: «θα είναι αμείλικτος», είπανε, και όλοι κατάλαβαν ότι επίκειται σύγκρουση για το θέμα της ηχορύπανσης.

Οι κάτοικοι είναι πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της συνάντησης και ελπίζουν ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος, αυτός που θα προστατέψει τις ζωές τους από την περαιτέρω υποβάθμισή τους.

Άραγε, στα Χανιά, πώς θα πράξει ο Δήμαρχος Χανίων σε παρόμοια φαινόμενα; Και πώς θα φέρονται οι δήμαρχοι του νομού στους πολίτες τους όταν θα προβαίνουν σε καταγγελίες; Τι σχέση επιθυμούν να διαμορφώσουν με τους πολίτες; Θα ακολουθήσουν το δρόμο Σκουλάκη και του σιδερόφρακτου δήμου που δημιούργησε; Θα διοικήσουν κρυβόμενοι ή βγαίνοντας μπροστά όπως ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ηρακλείου;

Σύντομα θα γνωρίζουμε.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ