16.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

Ο Αμερικανο-Κρητικός του ISIS και η πρώην “Πρώτη Κυρία”

Ημερομηνία:

Όταν ήταν 19 ετών παράτησε τις σπουδές του και επιχείρησε να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του Τιμ, και να γίνει στρατιωτικός. Απέτυχε όμως. Το Νοέμβριο του 2001 ασπάστηκε το Ισλάμ και υιοθέτησε το όνομα Γιάγχια Αμπού Χασάν, αποκηρύσσοντας γονείς και παρελθόν.

Η Τάνια Γεωργέλα, μίλησε στην εφημερίδα “Το Έθνος” για την εμπειρία της δίπλα στον πιο αγνωστό Αμερικανό τζιχαντιστή, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Κρήτη.

Η Τάνια ήταν μουσουλμάνα και κόρη μεταναστών και όταν τον γνώρισε, εκείνος είχε αρχίσει ήδη να ριζοσπαστικοποιείται. Γνωρίστηκαν το Μάρτιο του 2003 και τρεις μέρες μετά παντρεύτηκαν. Το ελληνικό του όνομα είναι Ιωάννης θωμάς Γεωργιλάκης και έλκει την καταγωγή του από την Κρήτη.

“Ήμουν οικονομικά εξαρτώμενη από το σύζυγό μου” – λέει η πρώην πρώτη κυρία του ISIS. “Δεν είχα καμία επιλογή, ούτε καν για το σώμα μου, το οποίο δε μου ανήκε καν εκείνη την εποχή” – προσθέτει κι εξηγεί ότι εκείνος ήταν η μόνη μου οικογένεια και είχα κάνει τέσσερα παιδιά.

Τα παιδιά, σήμερα, ζουν με την ελληνική οικογένεια του πρώην συζύγου της στο Τέξας και η μητέρα τα βλέπει τα Σαββατοκύριακα. Σκοπεύει μάλιστα να τα βαφτίσει χριστιανούς ορθόδοξους.

Ο Γιάγχια Αμπού Χασάν (πλέον) θεωρείται ο άνθρωπος που συνέλαβε την ιδέα για την ανακήρυξη του ισλαμικού χαλιφάτου κι έκτοτε θεωρείται ότι είναι ο πιο γνωστός Αμερικανός τζιχαντιστής που διαθέτει το χαλιφάτο.

Ο Αμερικανο-Κρητικός του ISIS και η πρώην "Πρώτη Κυρία"
Ο Αμερικανο-Κρητικός του ISIS και η πρώην "Πρώτη Κυρία"
Θανάσης Διαμαντόπουλος – Έθνος της Κυριακής

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ