23.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

Ο Αριστομένης Συγγελάκης για την απαγόρευση της Γερμανικής Πρεσβείας στο νεκροταφείο στο Μάλεμε: “Συμπεριφορά προδήλως αντιδημοκρατική, καταχρηστική, αντισυνταγματική”

Ημερομηνία:

«Προδήλως αντιδημοκρατική, καταχρηστική και αντισυνταγματική» χαρακτηρίζει τη στάση της Γερμανικής Πρεσβείας με τον αποκλεισμό δημοσιογράφου,  ο συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα Αριστομένης Συγγελάκης.

«Η γνώμη μου είναι ότι αυτή η συμπεριφορά της Γερμανικής Πρεσβείας Αθηνών είναι προδήλως αντιδημοκρατική, καταχρηστική, αντισυνταγματική και προσβάλλει κατάφωρα την Ελληνική Δημοκρατία! Μην ξεχνάμε ότι το ελληνικό κράτος είναι από τα ελάχιστα κράτη στον κόσμο που επέτρεψαν τη δημιουργία στρατιωτικών νεκροταφείων για τους πεσόντες Γερμανούς εισβολείς στα Χανιά και την Αττική (με βάση διακρατική συμφωνία που τέθηκε σε ισχύ το 1965), κάτι που αρνήθηκαν οι περισσότερες άλλες χώρες… Και δεν αξίζει τέτοιας συμπεριφοράς!», σχολιάζει ο κ. Συγγελάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «προκύπτουν τα εξής αμείλικτα ερωτήματα:

1. Ποιος έδωσε το δικαίωμα στην εν Αθήναις Γερμανική Πρεσβεία να αποφασίζει την απαγόρευση εισόδου σε Έλληνα και Ευρωπαίο πολίτη και μάλιστα δημοσιογράφο σε ελληνικό έδαφος, όπου πραγματοποιείται δημόσια εκδήλωση; Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι γερμανική αποικία!

2. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν οι αρμόδιες Ελληνικές Αρχές ώστε η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας να ζητήσει συγγνώμη για την προσβλητική για την Ελληνική Δημοκρατία αυτή ενέργεια;

3. Πώς είναι δυνατόν να εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα του εορτασμού της Μάχης της Κρήτης εκδήλωση που οργανώνεται από το γερμανικό κράτος, το οποίο, μάλιστα, προκλητικά αρνείται την ανάληψη της ευθύνης και την έμπρακτη μεταμέλεια για τα αποτρόπαια ναζιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα; Μία εκδήλωση, που δεν είναι συμβατή με τον παλλαϊκό ξεσηκωμό και την ηρωική Αντίσταση του Κρητικού Λαού απέναντι στους ναζί εισβολείς και συνεπώς διαστρέφει το μήνυμα της Μάχης της Κρήτης και προσβάλλει την Ιστορία μας! Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στους Γερμανούς διοργανωτές να προκαλούν προβλήματα (πέρυσι το στεφάνι με το ναζιστικό σύνθημα, φέτος η απαγόρευση εισόδου στα Χανιώτικα Νέα, του χρόνου ποιος ξέρει τι…).

4. Έτσι αντιλαμβάνεται η Ο.Δ.Γ. την δημοκρατία; Έτσι αντιλαμβάνεται τη σχέση της με την Ελλάδα; Ως σχέση επικυρίαρχου προς υποτελή; Αυτή την Ευρώπη θέλει να οικοδομήσει; Την Ευρώπη της λογοκρισίας, του αυταρχισμού και της ωμής επιβολής των απόψεων του ισχυρού;»

haniotika-nea.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο...

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον...

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)...

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε...