26.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Ο Αρτέμης Σώρρας… στα σκαλοπάτια του Δήμου μας

Ημερομηνία:

Tης Στέλλας Αλφιέρη

πρώην βουλευτίνα δημοτική σύμβουλος

  Όλοι θυμόμαστε τον Αρτέμη Σώρρα και την παρέα του που  θα έσωζαν τη Ελλάδα από την καταστροφή της. Θα μπορούσαν – έλεγαν- με τα υποτιθέμενα δις που είχαν στην κατοχή  τους να εξαγοράσουν το χρέος της Ελλάδας.
Μας απασχόλησε ο Σώρρας μέρες και μέρες όταν προσπαθούσε να περάσει το μήνυμα, ότι είναι ο Σωτήρας μας!! Έγκριτοι και σοφοί δημοσιογράφοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι έχει συγκεντρώσει το ποσόν της εξαγοράς του χρέους ώστε η τρόικα και το χρέος θα είναι σύντομα ένα κακό όνειρο για την ΕΛΛΑΔΑ. Το όνειρο χάθηκε όταν τελικά μίλησε το Υπουργείο Οικονομικών. Στις 5 Απριλίου του 2013, και σύμφωνα με τα αποκλειστικά έγγραφα που παρουσίασε το «Έθνος της Κυριακής», το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από αίτημα των ελληνικών αρχών (στις 29 Μαρτίου 2013), που διερευνά τους εθνοσωτήρες, απάντησε ότι τα χρεόγραφα του Αρτέμη Σώρρα δεν είναι έγκυρα, οι λογαριασμοί στους οποίους αναφέρονται δεν υπάρχουν και ότι σε κάθε περίπτωση η διακίνησή τους πρέπει να απασχολήσουν τον εισαγγελέας.

   Ερωτηματικά προκαλεί η πρόταση – συζήτηση της δημοτικής αρχής προς λήψη απόφασης που προτείνει η Δημοτική Αρχή να κάνουμε τον Αρτέμη Σώρρα θεματοφύλακα για να διαχειριστεί όλες τις οικονομικές και κοινωνικές υποθέσεις του δήμου μας για τα επόμενα 50 χρόνια!!! και ζητά από το Δημοτικό συμβούλιο να του παραχωρήσει ένα Ειδικό Ανέγκλητο Πληρεξούσιο Διαρκείας με «μεταθανάτιο ισχύ» μεταξύ του Δήμου Καντάνου- Σελίνου και του Αρτεμίου Σώρρα.

   Στις 6/10/ 2013 παρέλαβα ένα email από το γραφείο του Δημάρχου και διαβάζοντάς το, ένοιωσα ότι κάτι δεν  πάει καλά με την δημοτική αρχή. Είχα μπροστά μου ένα σχέδιο απόφασης, ένα ανέγκλητο  πληρεξούσιο και ένα πληρεξούσιο που ζητά με λίγα λόγια να αντικατασταθεί η δημοτική αρχή από το Επιτελείο Σώρρα.

   Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την δημοτική αρχή και όσες φορές το κάναμε, εκτεθήκαμε σοβαρά. Η δημοτική αρχή έχει αποδείξει ότι δεν είναι σε θέση να σχεδιάσει το παραμικρό, όλες οι μεγάλες υποθέσεις έχουν μπει στο ψυγείο και δεν έχει καταφέρει να εντάξει ένα έργο στο ΕΣΠΑ που είναι χρήμα φτηνό και άμεσο. Και έρχεται τώρα να προτείνει το Σώρρα διαχειριστή της δημοτικής περιουσίας. Αλήθεια με ποια ανταλλάγματα δήμαρχε; Γατί θέλετε να βάλετε σε περιπέτειες τα περιουσιακά ζητήματα του Δήμου. Γιατί θέλετε να κάνετε θεματοφύλακα του Δήμου μας τον Αρτέμη Σώρρα. Δεν γνωρίζεται αλήθεια, τι είναι αυτός; Γατί δεν κάνετε ένα έγγραφο στο Υπουργείο Οικονομικών να σας ενημερώσει; Γνωρίζουμε όλοι ότι ποτέ δεν διαχειριστήκατε με τον καλύτερο τρόπο το δημοτικό συμφέρον, χαρακτηριστική περίπτωση η άρνηση σας να εισπράξετε τα 300 χιλιάρικα που χρωστάει το λατομείο στο Δήμο μας και η παράνομη λειτουργία της καντίνας του ιδιώτη στο Λαφονήσι στην καρδιά της  δημοτικής επιχείρησης. Μη σφυρίζετε αδιάφορα. Είναι περιουσία του Δήμου. Οι συμπεριφορές σας αυτές μυρίζουν σκάνδαλο.

   Σας καλούμε για να είστε εντάξει ως προς την υπόθεση Σώρρα, να καλέσετε ανοικτή Γενική Συνέλευση και να ενημερώσετε τους κατοίκους του δήμου μας για τις προθέσεις τις δικές σας και του Αρτέμη Σώρρα. Να ζητήσετε όλο το φάκελο από το Υπουργείο Οικονομικών και από τη Τράπεζα της Ελλάδος για να μάθετε με υπεύθυνο τρόπο τι είναι η υπόθεση ΣΩΡΡΑ. Μην υποβαθμίζεται το δημοτικό συμβούλιο. Λίγη σοβαρότητα δήμαρχε δεν βλάπτει…

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπιτικές προτάσεις

Παγωτό Μια κρέμα γάλακτος φυτική. Την χτυπάμε να γίνει σαντιγί....

ΗΠΑ: Γιατί η Τεχνητή Νοημοσύνη θεωρείται απειλή για τις προεδρικές εκλογές – «Πρόβλημα του σήμερα, όχι του μέλλοντος»

Του Χρήστου Καλουντζόγλου Η απειλή που προέρχεται από προγράμματα Τεχνητής Νοημοσύνης είναι...