18.8 C
Chania
Friday, May 10, 2024

Ο Βορίδης ανακοίνωσε μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών

Ημερομηνία:

Μειώσεις στο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών, που φτάνουν μέχρι 2%, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγεία, υποστηρίζοντας πως το μέτρο αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.
«Είμαστε συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ανακοινώνοντας τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών από το 21% στο 19% εάν συνυπολογισθεί το rebate.
Όπως αναφέρεται, στις συνολικές πωλήσεις θα συμπεριλαμβάνονται και τα φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), τα οποία θα μπορούν πλέον να πωλούνται από τα φαρμακεία, αλλά με ποσοστό κέρδους που δεν θα ξεπερνά το 3%, παρότι οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 5%.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατήγγειλε «την τακτική του νεόυ υπουργού υγείας Μ. Βορίδη, να ανακοινώσει αιφνιδιαστικά τις προειλημμένες αποφάσεις που έχουν σχέση με τη διάλυση του φαρμακευτικού ιστού της χώρας».
«Περιμέναμε από την κυβέρνηση να ανακοινώσει μέτρα που να διορθώνουν τις υπερβολές σε βάρος των φαρμακείων και όχι μέτρα που επιδεινώνουν την ήδη υπάρχουσα τραγική κατάσταση. Τα φαρμακεία κλείνουν και η κυβέρνηση εξακολουθεί να παίρνει αποφάσεις σε βάρος τους και σε βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης.
Όπως σημειώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, οι φαρμακοποιοί αδυνατούν πλέον να σηκώσουν άλλο το βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης της χώρας που συνίσταται:
·    Στη χρηματοδότηση των φαρμακευτικών δαπανών υγείας , με την οικονομική αιμορραγία τους
·    Στη επιπλέον εργασία τους (αργίες, διανυκτερεύσεις κλπ) χωρίς αμοιβή
·    Στη δωρεάν παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας  στους πολίτες, σε αντίθεση με όσα ισχύουν στην Ε.Ε.
·    Στη καθυστέρηση εξόφλησης των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ, που χρονολογούνται από το 2011
·    Στη συνέχιση της εξυπηρέτησης του κοινού κατά τις εφημερίες , παρά την απορρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοίνωσε ακόμη πως καλεί τους προέδρους των Συλλόγων της χώρας σε έκτακτη σύσκεψη, το Σάββατο 5 Ιουλίου, για τις αποφάσεις του υπουργείου υγείας για τα προαπαιτούμενα της τρόικας για τον κλάδο.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

47 μετανάστες διασώθηκαν νότια της Γαύδου – Φιλοξενούνται προσωρινά στα Χανιά

Συνολικά 47 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε σκάφος στη...

Τον καταπλάκωσε το τρακτέρ που οδηγούσε

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα ένας 60χρονος στον Μυλοπόταμο. Πρόκειται σύμφωνα με το goodnet.gr, για...