25.8 C
Chania
Tuesday, July 2, 2024

Ο Γεωργιάδης κινείται δικαστικά κατά του Πολάκη καταγγέλοντας κακοδιαχείριση της ΑΕΜΥ Α.Ε

Ημερομηνία:

O υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως στέλνει στη δικαιοσύνη τον Παύλο Πολάκη.

Με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε πως διαβίβασε επίσημα στην Εισαγγελία Εφετών και στην Οικονομική Εισαγγελία το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αναφορικά με τη εξαγορά από την Ανώνυμη Εταιρία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ ΑΕ) το 2017, επί θητείας Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας, του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής (ΚΕΚ/ΚΨΥ), το οποίο βρίσκεται στα γραφεία της ΑΕΜΥ στην Κερατέα.

Μάλιστα η εξαγορά του ΚΕΚ/ΚΨΥ από την ΑΕΜΥ Α.Ε έγινε δυο ημέρες πριν τις εκλογές του 2019, όπως καταγγέλλει τουλάχιστον ο υπουργός Υγείας, «στοιχίζοντας στους φορολογούμενους πολίτες με 1.485.000 ευρώ».

«Όπως είχα δεσμευθεί δημοσίως, διαβίβασα επίσημα στην Εισαγγελία Εφετών και στην Οικονομική Εισαγγελία το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που βρήκα στα συρτάρια, αναφορικά με την σκανδαλώδη εξαγορά από την ΑΕΜΥ ΑΕ το 2017 επί θητείας Πολάκη  στο Υπουργείο Υγείας του ΚΕΚ/ΚΨΥ, ενός ΚΕΚ ζημιογόνου και με ανύπαρκτη υλοποίηση προγραμμάτων, που στοίχισε συνολικά 1.485.000€ στους Έλληνες φορολογούμενους! Η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος είναι υποχρέωση όλων μας» έγραψε.

Θυμίζουμε ότι στις 19 Μαΐου, μετά τη σφοδρή αντιπαράθεση που είχε στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο είχε κατηγορήσει για κακοδιαχείριση στο νοσοκομείο Σαντορίνης, ο κ. Γεωργιάδης τον είχε προειδοποιήσει ότι θα στείλει στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος το πόρισμα για την ΑΕΜΥ.ΑΕ που ήταν κρυμμένο στα συρτάρια του υπουργείου Υγείας. Μάλιστα είχε κάνει και σχετική ανάρτηση στο twitter:

«Επειδή ο Παύλος Πολάκης με κάλεσε να ασχοληθώ με το Νοσοκομείο Σαντορίνης και την ΑΕΜΥ ΑΕ και τις καταγγελίες του για κακοδιαχείριση (γνωστής σε όλους αξιοπιστίας…) ασχολήθηκα! Ασχολήθηκα και βρήκα στα συρτάρια καταχωνιασμένο ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει συντάξει αναλυτικό πόρισμα ελέγχου αναφορικά με την σκανδαλώδη εξαγορά από την ΑΕΜΥ ΑΕ το 2017 επί θητείας Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας του ΚΕΚ/ΚΨΥ, ενός ΚΕΚ ζημιογόνου και με ανύπαρκτη υλοποίηση προγραμμάτων, που στοίχισε συνολικά 1.485.000€ στους Έλληνες φορολογούμενους! Το Υπουργείο Υγείας επί Πολάκη το 2017 έκρινε σκόπιμη την μεταβίβαση του συνόλου του εταιρικού ποσοστού του ΚΕΚ προς την ΑΕΜΥ ΑΕ, παρά το ότι η καθαρή του θέση ήταν αρνητική και ανερχόταν τότε στο ποσό των -897.311,35€. Προς τούτο εγκρίθηκε η έκτακτη χρηματοδότηση της ΑΕΜΥ με 1,1εκατ€. Η απόφαση, όπως διαπιστώνει το πόρισμα της ΕΑΔ, δεν υποστηριζόταν από κάποια μελέτη σκοπιμότητας, βιωσιμότητας, σχέδιο ή άλλη επιχειρηματολογία. Και το καλύτερο; Ακολούθησαν άλλες δύο αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου του ΚΕΚ, με την τελευταία να πραγματοποιείται ως συνολική διαδικασία αυθημερόν την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, δηλαδή 2 ημέρες πριν τις Εθνικές Εκλογές του 2019 και τελευταία ημέρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή την Παρασκευή πριν τις εκλογές του 2019, μέσα στην ίδια ημέρα, λήφθηκε απόφαση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΚ, άμεση απόφαση του ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ και αυθημερόν απόφαση έκτακτης επιχορήγησης από το Υπουργείο Υγείας, με την οποία έγινε η τελευταία Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με 185.000€ που εκταμιεύθηκε την ίδια ημέρα! Αυτά δεν γίνονται! Γιατί τέτοια βιασύνη κύριε Πολάκη;…

Λοιπόν Παύλο, όταν θα μιλάς σε μένα για κακοδιαχείριση φρόντιζε να πλένεις το στόμα σου με αντισηπτικό… Και μια συμβουλή. Μην βιαστείς να απαντήσεις σε αυτή μου την ανάρτηση! Σκέψου καλά και κράτα την απάντηση για την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, όπου με εντολή μου θα διαβιβαστεί αρμοδίως το πόρισμα ώστε η Δικαιοσύνη να επιληφθεί σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους μας. Γιατί εγώ έχω μάθει στη ζωή μου όλα να είναι στο φως!»

Η πρώτη ανάρτηση Γεωργιάδη

Την ίδια ημέρα ο κ. Γεωργιάδης είχε κάνει την παρακάτω ανάρτησή απαντώντας στον κ. Πολάκη  ότι «θα έχει να δώσει πολλές εξηγήσεις γιατί κάτι τόσο πολύπλοκο και φωτογραφικό αποφάσισε να το κάνει την τελευταία μέρα της θητείας του».

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης γράφει: «Είμαι βουλευτής 17 χρόνια, μέλος σε Κυβέρνηση έγινα πρώτη φορά το 2011. Έχω διατελέσει Υφυπουργός Ανάπτυξης/Ναυτιλίας και Αλιείας, Υπουργός Υγείας 2 φορές, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επί 4 χρόνια, Υπουργός Εργασίας. Ουδέποτε στην σταδιοδρομία μου είδα την τελευταία μέρα της θητείας ενός Υπουργού, να διεκπεραιώνεται αυθημερόν απόφαση και εκταμίευση τόσο μεγάλου ποσού, που δεν αφορά σε μισθοδοσία ή συντάξεις. Ο Παύλος Πολάκης θα έχει να δώσει πολλές εξηγήσεις γιατί κάτι τόσο πολύπλοκο και φωτογραφικό αποφάσισε να το κάνει την τελευταία μέρα της θητείας του (05 Ιουλίου του 2019). Την ίδια μέρα επαναλαμβάνω το τότε ΔΣ της ΑΕΜΥ έλαβε την απόφαση και την ίδια μέρα το Υπουργείο την ενέκρινε και εκταμίευσε εκατοντάδες χιλιάδες €…απίστευτο εξωφρενικό γεγονός και εξαιρετικά περίεργο. Παύλο έχεις να μας πεις κάτι για αυτό;…».

Σημειώνεται ότι η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.) ιδρύθηκε με τον Ν.3293/2004 αναλαμβάνοντας την άμεση μετα-ολυμπιακή αξιοποίηση της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού είναι δημόσια επιχείρηση κοινής ωφέλειας, το κέντρο υγείας αποθεραπείας αποκατάστασης στην Κερατέας και το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης.

Ανήκει στις Ανώνυμες Εταιρείες του Δημοσίου καθώς το μετοχικό της κεφάλαιο ανήκει άμεσα και κατά απόλυτη πλειοψηφία στο ελληνικό δημόσιο και υπάγεται στο νομικό πλαίσιο του Ν. 4972/2022  και του Ν.4548/2018 καθώς και σε όποιο νομικό πλαίσιο , ρητά ανήκουν οι Ανώνυμες Εταιρείες αυτής της μορφής.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διεθνές μουσικό φεστιβάλ Κρήτης, στα Χανιά – Μια γιορτή με επίκεντρο την διαφορετικότητα

Φέτος το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κρήτης, που έχει μαγέψει το μουσικόφιλο...

Φοιτητική στέγη: Ακριβά ενοίκια, μικρή διαθεσιμότητα

Με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις να έχουν περιορίσει την διαθεσιμότητα...

Πολάκης: Για μένα δεν έχει κανένα νόημα μια κουβέντα περί Κεντροαριστεράς γενικώς

Με αιχμές για την «ενιαία Κεντροαριστερά», την ηγεσία του...

Επετειακή εκδήλωση στο μνημείο της Καλής Συκιάς

Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου, η ΤΚ Καλής Συκιάς ,...