15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Γιάννης Κυριακάκης για τα γεγονότα στο Πνευματικό Κέντρο: Τώρα που δεν έχουν πια τα ΜΑΤ είναι πολύ βολικός ο διάλογος και ο Βολταίρος

Ημερομηνία:

Στα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Παιδεία 2015» αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Γιάννης Κυριακάκης, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης.

Μια βδομάδα τώρα παρακολουθούμε να “ξεδιπλώνεται” στην πόλη μας η υψηλή τέχνη του να κάνεις την τρίχα τριχιά. Την περασμένη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Πνευματικό Κέντρο, 150 φοιτητές και άλλοι διαμαρτυρόμενοι μπήκαν στην αίθουσα, άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα. Οι διοργανωτές, τους είδαν σαν από μηχανής θεούς καθώς το ακροατήριο δεν ξεπερνούσε τα 40 άτομα και άρον άρον διέλυσαν τη συζήτηση. Από εκείνη τη στιγμή ολόκληρος ο μνημονιακός πολιτικός θίασος της πόλης μας ξέσπασε εναντίον της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συγκεκριμένων μελών της. Είπαν και έγραψαν πολλά και ευφάνταστα που σχεδόν όλα είχαν αναφορές στη δημοκρατία και το διάλογο.

Ας θυμηθούμε κάποια πράγματα. Πριν πέντε χρόνια – στις 12 Ιουνίου 2010 – η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ως υπουργός Παιδείας, επισκέφθηκε τα Χανιά κι έγινε αποδέκτης έντονων αντιδράσεων εκπαιδευτικών και φοιτητών, που έφτασαν στους Αγ. Πάντες Αποκορώνου για να την αποδοκιμάσουν! Κι όμως τότε δεν υπήρξε η λυσσαλέα επίθεση εναντίον της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή κάποιου άλλου. Σήμερα γιατί τόσος θόρυβος; Νομίζουν ότι τώρα θα ξεπλύνουν τις ντροπές και τα κρίματά τους, τα εγκλήματα που διέπραξαν κατά του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, ειδικά την τελευταία πενταετία;

Η κ. Διαμαντοπούλου είναι ένα λαμπρό παράδειγμα αυτού που καθιερώθηκε να αποκαλείται “επάγγελμα ΠΑΣΟΚ”. Σε ηλικία 25 χρονών τη διόρισε νομάρχη το ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια πρόεδρο δημόσιου οργανισμού κι ύστερα έγινε βουλευτίνα, υφυπουργός, κοινοτική επίτροπος και ξανά βουλευτίνα επικρατείας κι ύστερα πάλι υπουργός. Τριάντα χρόνια λέει και κάνει ότι θέλει η συντρόφισσα του Τσοχατζόπουλου, του Παπαντωνίου, του Μαντέλη, του Τσουκάτου, του Παπακωνσταντίνου και της υπόλοιπης εγκληματικής συμμορίας. Δε λέει μόνο, κάνει κιόλας, και τα καζάντια μας τα είδαμε από τη “λαμπρή διακυβέρνηση” αυτής της διεφθαρμένης νομεκλατούρας.

Κι επειδή μία φορά τη διέκοψαν 150 φοιτητές έσταξε η ουρά του γαϊδάρου.

Με αυτή την αφορμή η ΝΟΔΕ Χανίων της ΝΔ θυμήθηκε τώρα το Βολταίρο. Τώρα που δεν έχουν πια τα ΜΑΤ και δεν μπορούν να ματοκυλήσουν κάθε λαϊκή διαμαρτυρία είναι πολύ βολικός ο διάλογος και ο Βολταίρος. Λένε σε μας ότι δεν έχουμε επιχειρήματα γι’ αυτό ασκούμε βία. Επιχειρήματα έχουμε, όπως είχαμε και όταν κυβερνούσανε αλλά τότε δεν θέλανε διάλογο. Μας “παρέπεμπαν” στα ΜΑΤ. Τη μαντινάδα την ξέρανε: “Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετά κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις”. Τώρα είναι πια αργά για διάλογο, μαζί σας.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως πάντα, είναι πιο “αυστηρό”: “…Η δημοκρατία δεν αντέχει τέτοιου είδους συμπεριφορές...”. Εδώ άντεξε τα μνημόνια σας, τα κοινοβουλευτικά σας πραξικοπήματα, το ξεπούλημα της χώρας, τα σκάνδαλα και τις μίζες σας, τα μαύρα ταμεία σας και δεν αντέχει μια φοιτητική διαμαρτυρία;

Ο Στ. Θεοδωράκης, βαθύς γνώστης των ζητημάτων της παιδείας, δήλωσε μεταξύ άλλων : “…Τα Χανιά δεν πρέπει να ανεχθούν τις προσπάθειες περιορισμού του δημοσίου λόγου…”.

Ο πιο προβεβλημένος και διαφημισμένος πολιτικός κάνει μαθήματα σε αυτούς που για τα αθηναϊκά ΜΜΕ δεν υπάρχουν. Όπως δεν υπάρχει κι η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Ο εκλεκτός του Μπόμπολα   γνωρίζει ότι δεν θα μας φωνάξουν ποτέ στα κανάλια της διαπλοκής αν και, όπως όλοι, πληρώνουμε τα χρέη τους χρόνια τώρα.

Μια “ευχάριστη” νότα στις καταγγελίες έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βουλγαράκης, που δήλωσε ότι αμαυρώθηκε η 5.000 χρόνων ιστορία των Χανίων! Δηλαδή επειδή δεν μίλησε η Διαμαντοπούλου με το Γρυσπολάκη προσβλήθηκαν οι πρόγονοί μας; Τι άλλο θ’ ακούσουμε;

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρουμε και την καταδίκη από το ΛΑΟΣ, μια από τις επιχειρήσεις του οφσόρ πατριώτη Γ. Καρατζαφέρη.

Οι φοιτητές ότι έκαναν το έκαναν παρακινούμενοι μόνο από τις ιδέες τους. Μπορούν να πουν το ίδιο οι κρατικοδίαιτοι και πρώην κομματικοί αξιωματούχοι που διοργάνωσαν την εκδήλωση; Μήπως το κίνητρό τους είναι ακόμη οι υποχρεώσεις, οι αλληλοεξυπηρετήσεις και τα “γραμμάτια” μιας ζωής; Ποιον κοροϊδεύουν οργανώνοντας συζητήσεις με τίτλο: “Έξοδος από την κρίση σημαίνει άλλη οικονομία και άλλη εκπαίδευση”. Αφού καταστρέψανε και την οικονομία και την εκπαίδευση τώρα θέλουν κουβεντούλα για άλλη οικονομία και εκπαίδευση. Αυτοί δεν ήτανε στα πράγματα για 30-40 χρόνια και μας διαβεβαίωναν ότι όλα πάνε καλά; Οι ίδιοι που “αγωνιούν” για την παιδεία δεν υπογράφουν και κειμενάκια για τη νεκρανάσταση του κεντροαριστερού, ΠΑΣΟΚικού χώρου; Μήπως αυτός είναι ο καημός τους; Γιατί εκπαιδευτικοί δεν φαίνεται να υπάρχουν στην επιτροπή τους.

Το ξέρουν καλά ότι δεν τους αποδοκίμασαν ούτε ακραία στοιχεία, ούτε φασίστες. Τα δικά τους παιδιά είναι, τα παιδιά όλων μας. Τους μισούν γιατί ρήμαξαν τα πανεπιστήμια, καταδίκασαν τις οικογένειές τους στη φτώχεια, οδήγησαν χιλιάδες νέους μετανάστες στο εξωτερικό και φτάσανε την ανεργία των νέων στο 60%. Γι’ αυτό τους μισούν! Άλλωστε η απόφαση να διαμαρτυρηθεί ο Σύλλογος φοιτητών πάρθηκε και με ψήφους της ΠΑΣΠ! Τα δικά τους παιδιά τους “φτύνουν.”

Η νεολαία ήταν πάντα ανήσυχη και ζωηρή. Κι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει στις γραμμές της πολλούς νέους και νέες. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς κι ας κραυγάζει το πολιτικό κατεστημένο. Άλλωστε όπως έγραφε κι ο Αντώνης Σαμαράκης : “…Ένας άνθρωπος ήσυχος στον καιρό μας είναι παρά φύσιν άνθρωπος.”

"google ad"

Σήμερα που η νεολαία και ο κόσμος της δουλειάς αγωνιούν για το τι μέλλει γενέσθαι εμείς λέμε ότι μπροστά μας ανοίγονται δυο δρόμοι: Ή συμβιβαζόμαστε με την μνημονιακή κόλαση και τον κοινωνικό κανιβαλισμό ή αποφασίζουμε να βγούμε συντεταγμένα από την σύγχρονη φυλακή των λαών: Την ΕΕ, το ΔΝΤ, το καθεστώς της εκμετάλλευσης. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...