16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ο Γιώργος Τράγκας ελεγε “τα εμβόλια αυτά δεν είναι πανάκεια. Είναι ωφέλιμα” – Π. Κουρτζίδης: “Τρολ και ψεύτες” όσοι λένε το αντίθετο | Βίντεο

Ημερομηνία:

Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Τράγκα, θα πουν αύριο Πέμπτη, συγγενείς και φίλοι. Σύμφωνα με πληροφορίες η κηδεία του δημοσιογράφου και εκδότη θα γίνει στη 1μμ στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στην Πολιτεία της Κηφισιάς. Ο 72χρονος δημοσιογράφος νοσηλευόταν με κορoνοϊό από τις 4 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο Σωτηρία, με την καταστασή του να επιδεινώνεται ραγδαία και να αφήνει την τελευταια του πνοή τα ξημερώματα της Δευτέρας. Μόλις 4 ημέρες μετά βρέθηκε στην μοναξιά της ΜΕΘ όπου και πέθανε χθες τα ξημερώματα με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια μετά από 10 ημέρες νοσηλείας.

Ωστόσο διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον στενό συνεργάτη του Γιώργου Τράγκα, Πάρις Κουρτζίδη, και στον γιατρό του δηνοσιογράφου, Χρήστου Ζούπα. Με νέα αναρτησή του ο κ. Κουρτζίδης κάνει λόγο για «τρολ και ψεύτες». Στην ανάρτησή του στο twitter αναφέρεται και σε διαβητολόγους φωτογραφίζοντας τον γιατρό του Γιώργου Τράγκα Χρήστο Ζούπα ο οποίος με δηλώσεις του υποστηρίζει ότι προσπάθησε το τελευταίο διάστημα να τον πείσει να εμβολιαστεί αλλά δεν τα κατάφερε. Μάλιστα ανέβασε βίντεο από εκπομπή του Γιώργου Τράγκα που υπερασπίζεται τον εμβολιασμό.

Στο βίντεο ο δημοσιογράφος που πέθανε χθες από επιπλοκές του κορωνοϊού από τον οποίο νόσησε ενώ δεν είχε ο ίδιος εμβολιαστεί ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους ακροατές του ότι αν κάποιος θέλει να κάνει το εμβόλιο να πάει να το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη.

Παράλληλα ο Γιώργος Τράγκας παραδέχεται ότι με τον εμβολιασμό μειώνεται το ιικό φορτίο και περιορίζεται η μετάδοση και διασπορά του ιού.

«Όσοι αισθάνεστε ότι θέλετε να κάνετε το εμβόλιο, μην παίζει το μυαλό σας με άλλα σενάρια. Να πάτε να το κάνετε. Πόση ασφάλεια θα πάρετε από αυτό; Να είμαστε ειλικρινείς. Θα μειωθεί πρώτον η μετάδοση. Για ένα διάστημα. Γιατί με τον καιρό πέφτει η αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Αν κάνουμε όλοι μαζί θα μειωθεί η μετάδοση. Δεύτερον, υπάρχει ένα ποσοστό ελαφρότερης νόσησης. Ψέματα από μένα δεν θα ακούτε γιατί διαβάζω όλα τα κιτάπια. […] Τα εμβόλια αυτά δεν είναι πανάκεια. Είναι ωφέλιμα» λέει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Στο ίδιο βίντεο ο δημοσιογράφος προτρέπει εκείνους που φοβούνται ή για κάποιο λόγο δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, να τηρούν διπλά τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής προκειμένου να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους.

Στη συνέχεια ανέφερε:

«Δεν έχει μελετηθεί η μακροχρόνια επίδρασή τους στον οργανισμό. όπως θα περνάνε τα χρόνια θα βγούνε τα φάρμακα που θα τα διώξουν μακριά τα εμβόλια. Όσοι θέλετε να πάτε για εμβόλιο θα πάτε. Όσοι δεν θέλετε, θα τηρείτε διπλάσια μέτρα ατομικης προφύλαξης, ειδικά οι μεγαλύτερης ηλικίας»

Ο δημοσιογράφος στη συνέχεια επισημαίνει ότι το αν κάποιος θα εμβολιαστεί ή όχι είνα δημοκρατικό του δικαίωμα και δηλώνει ξεκάθαρα εναντίον της υποχρεωτικότητας.

Παράλληλα ο Πάρις Κουρτζίδης αποκάλυψε ότι: «Δεν κόλλησε σε κάποια παρέα ή αλλού, ο Γιώργος Τράγκας κόλλησε κορονοϊό από έναν συνεργάτη μας στον σταθμό, ο οποίος νοσούσε, ενώ ήταν εμβολιασμένος» και πως λίγες ημέρες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο, του είπε πως θα εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού, αλλά στην Γαλλία και όχι στην Ελλάδα, τονίζοντας μάλιστα πως θα έκανε και το εμβόλιο της Moderna».

Ζούπας: «Ενα μήνα προσπαθούσα να τον πείσω να κάνει το εμβόλιο»

Ο διαβητολόγος και γιατρός του Γιώργου Τράγκα, Χρήστος Ζούπας, επανέλαβε ότι έκανε μεγάλη προσπάθεια να πείσει τον δημοσιογράφο να κάνει το εμβόλιο. «Ο Γιώργος όσο εντυπωσιακός ήταν, τόσο στο θέμα της υγείας ήταν ένα φοβισμένο παιδί. Ήταν μεταξύ του “ναι” και του “όχι” για το εμβόλιο. Ένα μήνα προσπαθούσα να τον πείσω και να τον βάλω στο κλίμα της προστασίας. Έλεγε ότι είναι απορυθμισμένος και αν έκανε το εμβόλιο μπορεί να χειροτέρευε το ζάχαρο. Αλλά αν περάσεις κορονοϊό, η φλεγμονή επηρεάζει το ζάχαρο, ισχύει δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από αυτό που έλεγε ο Γιώργος Τράγκας. Νόμιζε ότι θα περνούσε τον κορονοϊό πολύ εύκολα. Δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο», τόνισε ο κ. Ζούπας, μιλώντας στο MEGA.

"google ad"

«Δεν πίστευε κανείς το πόσο γρήγορα εξελίχθηκε η κατάστασή του. Και αυτό οφείλεται στο σακχαρώδη διαβήτη σαν υποκείμενο νόσημα. Ο διαβήτης στην εποχή μας είναι τρόπος ζωής, και όχι αρρώστια. Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, που πρέπει να μάθεις να ζεις μαζί του, και κάποιος μπορεί να κουραστεί, να το ξεχάσει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του διαβητολόγου, Χρήστου Ζούπα, προκάλεσαν την αντίδραση του στενού συνεργάτη του Γιώργου Τράγκα, Πάρι Κουρτζίδη, ο οποίος με μια ανάρτηση στο Twitter στρέφεται κατά του ειδικού παθολόγου – διαβητολόγου. «Παρότι οι ώρες δεν είναι για πολλά… Δεν μπορώ να επιτρέψω αυτό που γίνεται… Ο κ. Ζούπας τέτοια μέρα δεν τιμά τον νεκρό φίλο πρώην ασθενή του, δηλώνοντας ανακρίβειες. Δεν υπήρχε παρέα δημοσιογράφων δίπλα του που είναι ανεμβολίαστοι. Ίσα-ίσα εμβολιασμένος τον κόλλησε. #ΤΡΑΓΚΑΣ», έγραψε o κ. Κουρτζίδης στο twitter.

reader.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...