17.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Ο Γ. Σταθάκης καταγγέλλει στρέβλωση των δηλώσεών του περί προβλήματος ρευστότητας – Τι είπε πραγματικά στη Wall Street Journal

Ημερομηνία:

Ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών Τουρισμού και Ναυτιλίας Γιώργος Σταθάκης  αργά το βράδυ μέσω twitter μίλησε για στρέβλωση των δηλώσεών σε συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους της Wall Street Journal. Σύμφωνα με το μεταφρασμένο απόσπασμα από το capital.gr αναφέρθηκε σε πρόβλημα ρευστότητας που θα αντιμετωπίσει το ελληνικό Δημόσιο τον Μάρτιο.

Πιο συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο Υπουργός τονίζει:

«Στη συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους της Wall Street Journal σε καμία περίπτωση δεν μίλησα για πρόβλημα ρευστότητας που θα αντιμετωπίσει το ελληνικό Δημόσιο τον Μάρτιο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι προγραμματικές δηλώσεις που θα παρουσιάσουμε στη Βουλή περιγράφουν το σχέδιο που θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες ταμειακές ροές. Δεν θα προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα μέχρι το καλοκαίρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας».

Να σημειώσουμε ότι το άρθρο της Wall Street Journal μεταφράστηκε αποσπασματατικά από την ιστοσελίδα capital.gr. Το πνεύμα του άρθρου ήταν πολύ διαφορετικό.

Μεταφράζουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Ο Υπουργός Οικονομίας της Ελλάδας Γιώργος Σταθάκης είπε σε συνέντευξή του ότι λόγω της μείωσης των εσόδων από τους φόρους ίσως υπάρξουν προβλήματα τον Μάρτιο:

“Θα έχουμε πρόβλημα ρευστότητας τον Μάρτιο εάν δε βελτιωθούν τα φορολογικά έσοδα”, είπε ο κ. Σταθάκης. “Τότε, θα δούμε αν η Ευρώπη έχει το περιθώριο να είναι τόσο σκληρή μαζί μας”.

Όπως είναι εμφανές, η δήλωση είναι αρκετά διαφορετική, αφού στο δημοσίευμα μιλά για πιθανότητα προβλήματος που θα υπάρξει όμως μόνο αν δε βελτιωθούν τα φορολογικά έσοδα.

Και σε άλλο σημείο:

Η χώρα χρειάζεται 4 με 5 δισεκατομύρια ευρώ μέχρι τον Ιούνιο και μέχρι τότε η ελληνική κυβέρνηση θα έχει κλείσει μία νέα συμφωνία με τους δανειστές, πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης για να καταλήξει ότι “η λογική θα κυριαρχήσει”.

Εάν όχι, τότε προειδοποίησε ότι η Ελλάδα “θα είναι η πρώτη χώρα που θα πτωχεύσει για μόλις 5 δισσεκατομύρια ευρώ”.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, αυτό είναι μία απειλή προς τους δανειστές αφού:

“Αν η κυβέρνηση μείνει από λεφτά, η χώρα θα οδηγηθεί σε χρεωκοπία και θα επανεισάγει το δικό της νόμισμα, βγαίνοντας έξω από τη ζώνη του ευρώ. Τα περισσότερα από τα 240 δις ευρώ που έδωσε η Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα χαθούν.

Η Γερμανία δε θέλει να υποχωρήσει και θεωρεί ότι ο χρόνος δουλεύει για αυτήν. Αλλά η στρατηγική της Γερμανίας είναι πολύ επικίνδυνη. Η άρνησή της να συμβιβασθεί με την Ελλάδα για μερικά δις ευρώ θα χειροτερεύσει την εικόνα της και θα κατηγορηθεί ότι αγνοεί τα αιτήματα της Ελλάδας και επεμβαίνει άμεσα στη δημοκρατική διαδικασία.

"google ad"

Τέτοιες κατηγορίες θεωρείται πιθανό ότι θα φουντώσουν και άλλα κινήματα ενάντια στη λιτότητα, ειδικά στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...