19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ο Δένδιας βάζει φυλακή τη Χρυσή Αυγή – Τη μετατρέπει σε εγκληματική οργάνωση

Ημερομηνία:

Σκληραίνει η κυβέρνηση τη στάση της απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Επειδή δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα να τεθεί εκτός νόμου, εξαντλούν τον ποινικό κώδικα και με προσθήκες στην ποινική δικονομία τη μετατρέπουν σε εγκληματική συμμορία και εντάσσουν τα αδικήματα που έχουν διαπράξει βουλευτές της και μέλη της στον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης εξόντωση της Χρυσής Αυγής και ενδέχεται να ανοίξει ο δρόμος ώστε κάθε μέλος της Χρυσής Αυγής να μετατραπεί αυτομάτως σε μέλος εγκληματικής οργάνωσης και να καταδικαστεί για αδικήματα που έχουν διαπράξει βουλευτές και στελέχη του ακροδεξιού κόμματος.

Την ποινική διώξη θα διατάξει συντόμως η Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου στην οποία έστειλε επιστολή με το σχετικό αίτημα την Πέμπτη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας ζήτησε την ένταξη, στον αντιτρομοκρατικό νόμο, όλων των ποινικών περιστατικών, στα οποία έχει ανάμειξη η Χρυσή Αυγή με επιστολή που έστειλε σήμερα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας σε έκτακτη ενημέρωσή του στους δημοσιογράφους, η επιστολή προς την εισαγγελέα συνοδευόταν από τους φακέλους 13 περιστατικών στην Αττική και 19 στην υπόλοιπη Ελλάδα, μετά το επεισόδιο στη λαϊκή αγορά της Ραφήνας, περιστατικά, τα οποία -κατά την άποψη της Αστυνομίας- συνιστούν διαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Για τον λόγο αυτό, ο υπουργός ζητάει όλα τα περιστατικά να ενταχθούν στο άρθρο 187 του ποινικού κώδικα, περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που μετατρέπει αυτομάτως τα πλημμελήματα σε κακουργήματα και έτσι αντιμετωπίζονται με πολύ αυστηρότερα κριτήρια.

Σε ορισμένες από τις περιπτώσεις αυτές, για τις οποίες έχουν σχηματιστεί δικογραφίες, εμπλέκονται και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και η διαδικασία γι’ αυτούς θα προχωρήσει όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι με τον τρόπο αυτόν, δεν τίθεται εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, γιατί δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα, αλλά πλέον «όλοι θα συρθούν στα δικαστήρια και θα ανακοπεί η δράση του συγκεκριμένου κόμματος».

Σε ερώτηση γιατί ο ίδιος δεν άφησε να προχωρήσει η έρευνα για τη δολοφονία στο Κερατσίνι, που μπορεί να φέρει στο φως και άλλα στοιχεία, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι προχώρησε στην αποστολή της επιστολής, επειδή φοβάται ότι αυτό που έγινε στο Κερατσίνι μπορεί να επαναληφθεί, καθώς και επειδή μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις από την άλλη πλευρά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση.

Οπως είπε ο κ. Δένδιας, για την ενέργεια του αυτή είναι σύμφωνος και ο πρωθυπουργός, τον οποίο ενημερώνει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση δίνει το παρών και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Πηγή: | iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πάνε να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα

Σε μια προσπάθεια να αποδοθούν μερικές έστω ευθύνες στον 22χρονο...

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...