30.8 C
Chania
Monday, July 8, 2024

Ο Δένδιας περιγράφει τον καυγά του με τον Τσαβούσογλου: “Φτάσαμε στα όρια του πολέμου με την Τουρκία, αυτό δεν είναι αστείο”

Ημερομηνία:

Στο γνωστό περιστατικό με τον on air διάλογο που είχε τον Απρίλιο του 2021 στην Άγκυρα με τον ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στο κανάλι του Γιάννη Σαρακατσάνη στο You Tube για τις βασικές αρχές της εξωτερικής πολιτικής τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στο πηδάλιο της ελληνικής διπλωματίας, στο τι επιτεύχθηκε αυτό το διάστημα, αλλά και σε άγνωστες -στο ευρύ κοινό- πτυχές από τις επαφές με ομολόγους του, ο ΥΠΕΞ είπε για το περιστατικό με τον τούρκο ομόλογό του: «Μαλώσαμε. Μαλώσαμε, όμως, για κάτι που δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό. Δεν μπορεί να είσαι μέσα στην Άγκυρα, να ακούς ισχυρισμούς που είναι τελείως αντίθετοι με το διεθνές δίκαιο και να μένεις σιωπηλός, απλώς και μόνο επειδή είσαι φιλοξενούμενος ενός φίλου σου. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Είναι ξέρετε το γνωστό “φίλος μεν φιλτάτη δε η αλήθεια”».

Στη συνέχεια, αποκάλυψε πόσο «παγωμένη» ήταν η ατμόσφαιρα στο δείπνο που -ως είθισται- παρέθεσε η τουρκική πλευρά στον έλληνα υπουργό Εξωτερικών μετά τη συνάντηση: «Η ατμόσφαιρα αμέσως μετά στο τραπέζι, που αναγκάστηκε να καθίσει δίπλα μου, ήταν φρίκη. Τα πρώτα είκοσι λεπτά ήταν πάγος, δεν μιλούσε άνθρωπος».

Όσον αφορά τις δύσκολες στιγμές που υπήρξαν στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, ο κ. Δένδιας υποστήριξε: «Δεν σας κρύβω ότι αυτά τα 3,5 χρόνια -και το δύσκολα είναι understatement- εφιάλτης ήταν. Φτάσαμε στα όρια του πολέμου με την Τουρκία, αυτό δεν είναι αστείο».

Διευκρίνισε, πάντως, ότι ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν κοινό συμφέρον την επίλυση της μοναδικής διαφοράς«Και αν η Τουρκία καταλάβει ότι το να λύσει τη διαφορά της με την Ελλάδα είναι και προς το δικό της συμφέρον -το συμφέρον μίας ευρωπαϊκής, δημοκρατικής, πλούσιας Τουρκίας, όχι μίας αυτοκρατορικής, οπισθοδρομικής Τουρκίας, εξαρτάται για ποια Τουρκία μιλάμε- τότε μπορούμε να βρούμε άκρη», πρόσθεσε.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Ανταγωνισμός μεγάλων διεθνών αλυσίδων με επενδύσεις σε νέα ξενοδοχεία

Με επενδύσεις σε νέα ξενοδοχεία στην Κρήτη μεγάλες διεθνείς...

Στάση εργασίας στο νοσοκομείο για τις απειλές σε γιατρό μετά από θάνατο ηλικιωμένου

Σε βάρος των γιατρών στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ)...

Αυτοοργανωμένο μουσικό φεστιβάλ “Back to Base” από τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Χανίων

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη χρονιά...