18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ο Δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου έλεγε στον Τσίπρα για την ερημοποίηση των χωριών κι ο Τσίπρας γελούσε γιατί βρήκε αστεία τη λέξη “κοπέλια”

Ημερομηνία:

Αστείο θεώρησαν πολλοί τον διάλογο που εξελίχθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα και του Δήμαρχου Καντάνου – Σελίνου κ. Αντώνη Περράκη περί ερημοποίησης των χωριών της Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Καντάνου είπε στον πρωθυπουργό ότι και το ιστορικό χωριό της Καντάνου τείνει προς την ερημοποίηση “γιατί δεν γεννιούνται κοπέλια”. Ο κ. Τσίπρας βρήκε αστεία την έκφραση του Δημάρχου και διερωτήθηκε γιατί δε γεννιούνται κοπέλια για να του απαντήσει ο Δήμαρχος, εμφανώς αμήχανος, “γιατί δεν κάνουν σεξ αλλά γιατί δεν βρίσκουνε γυναίκες ταίρια”.

Πέρα από τη χρήση των λέξεων, το ζήτημα που επισήμανε στον πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου είναι καίριο και αφορά σχεδόν στο σύνολό τους τα χωριά του νομού Χανίων που ερημώνουν από νέους ανθρώπους οι οποίοι δε βρίσκουν προοπτική στη ζωή στην επαρχία.

Ιστορικά χωριά όπως οι Λάκκοι όπου τα σχολεία ήταν γεμάτα με εκατοντάδες μαθητές, τώρα δεν υπάρχουν ούτε δέκα. Σε πολλά χωριά δεν έχουν απομείνει παρά μεγάλης ηλικίας άνθρωποι. Περιουσίες ερημώνουν, και βεβαίως, όσοι νέοι άνθρωποι μένουν δε μπορούν να βρουν ταίρι για να παντρευτούν και να κτίσουν τις ζωές τους.

Θα περίμενε κανείς από έναν πρωθυπουργό της Αριστεράς να μην αντιμετωπίζει ως αστεία την κρητική τοπολαλιά και στην επισήμανση του προβλήματος της ερημοποίησης της υπαίθρου που είναι εδώ και χρόνια καίριο και έχει ενταθεί τα τελευταία 8 χρόνια των μνημονίων να είχε να πει κάποια λόγια ουσίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ