12.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Ο δήμαρχος Λέσβου άφησε τον Σουλτς και βούτηξε να σώσει πρόσφυγες

Ημερομηνία:

Τι και αν ο δήμαρχος Λέσβου συνόδευε τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου στη Μυτιλήνη, αυτό δεν τον εμπόδισε να τους αφήσει και να βουτήξει στη θάλασσα για να σώσει δύο πρόσφυγες που ζητούσαν βοήθεια.

Ο Σπύρος Γαληνός ακολουθώντας την αυτοκινητοπομπή που οδηγούσε τους τον Αλέξη Τσίπρα και τον Μάρτιν Σουλτς από το αεροδρόμιο στο hot spot της Μόριας, στο ύψος της Βαρειάς στη θάλασσα, είδε δύο πρόσφυγες να κολυμπούν και να ζητούν βοήθεια απεγνωσμένα!

Σύμφωνα με το emprosnet.gr αμέσως ο δήμαρχος έδωσε εντολή στον οδηγό του να σταματήσει και χωρίς δισταγμό άρχισε να βγάζει τα ρούχα του για να πέσει ο ίδιος στη θάλασσα για να τους σώσει! Παράλληλα όμως είχε δοθεί σήμα και στο λιμενικό σώμα να σπεύσει στο σημείο που οι δύο πρόσφυγες είχαν ναυαγήσει και με την βοήθεια και βάρκας ψαρά που ξεκίνησε από κοντινό λιμανάκι, οι πρόσφυγες περισυνελέγησαν ασφαλείς!

Μάλιστα ο κ. Γαληνός, που είναι δεινός κολυμβητής και πρώην πρωταθλητής στο πόλο, όχι μόνο δεν ακολούθησε την επίσκεψη των δύο ηγετών στη Μόρια, αλλά παρέμεινε μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Γιαννέλλη στο σημείο μέχρι να βεβαιωθεί ότι η υγεία των ναυαγών προσφύγων είναι καλή.

Κατόπιν άλλαξε ρούχα και υποδέχτηκε τους κ.κ. Τσίπρα και Σουλτς στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...