17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ο Δήμαρχος Χανίων στον υπό κατασκευή νέο ΧΥΤΥ της ΔΕΔΙΣΑ | Φωτός

Ημερομηνία:

Την εξέλιξη της πορείας των έργων για την επέκταση του νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την Δευτέρα, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι Χανίων, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΔΙΣΑ και Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πράσινου, κ. Τσουπάκη Μιχάλη καθώς και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΔΙΣΑ, Ηλιάκη Νίκο.

Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το χώρο εργασιών για την επέκταση του ΧΥΤΥ και ενημερώθηκε από τους μηχανικούς της ΔΕΔΙΣΑ και τους μηχανικούς του αναδόχου εργολάβου για την πορεία της διαδικασίας στεγανοποίησης του νέου κυττάρου του ΧΥΤΥ.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της επιχείρησης όπου εξετάστηκε η πορεία  ολοκλήρωσης του έργου και η πορεία αποκατάστασης του υφιστάμενου ΧΥΤΥ.

“Παρακολουθούμε στενά την πορεία του σημαντικού αυτού έργου, που εξασφαλίζει την τελική εναπόθεση απορριμμάτων για τα επόμενα 20 χρόνια. Συγχρόνως, διεκδικούμε επιπλέον χρηματοδότηση για συμπληρωματικές εργασίες του έργου που θα το καταστήσουν περισσότερο λειτουργικό ενώ θα συμβάλλουν στην οριστική αποκατάσταση του παλιού ΧΥΤΥ και την αντιμετώπιση όλων των εκκρεμοτήτων σε σχέση με το χώρο αυτό. Είναι το μεγαλύτερο έργο που εκτελείται αυτή την στιγμή στον Δήμο Χανίων και είναι καθοριστικής σημασίας για την βελτίωση της λειτουργίας της ΔΕΔΙΣΑ και την προστασία του περιβάλλοντος.” τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Σημανδηράκης.

“Ένα σημαντικό έργο υλοποιείται, ένα έργο που ο Δήμος Χανίων έχει ανάγκη.” τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πράσινου, κ. Τσουπάκης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 5.973.054,62 ευρώ με ΦΠΑ και αναμένεται εντός του επόμενου διμήνου, να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τις πρώτες ποσότητες απορριμμάτων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...