13.8 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

Ο Δήμος Αποκορώνου προσφεύγει κατά της ακύρωσης του επιδόματος νεογέννητων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Ημερομηνία:

Στην Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006 προσφεύγει ο Δήμος Αποκορώνου, αντιδρώντας στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης να ακυρώσει το επίδομα νεογέννητων που είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ακύρωση, που βασίστηκε στο άρθρο 202, παρ. 4 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, έγινε με την αιτιολογία ότι η συγκεκριμένη παροχή δεν συνδέεται με ειδικά οικονομικά κριτήρια και, ως εκ τούτου, δεν εμπίπτει στις εξαιρετικές περιπτώσεις οικονομικής αδυναμίας που προβλέπει ο νόμος.

Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει ο Δήμος, άλλοι Δήμοι στην Ελλάδα έχουν εφαρμόσει παρόμοιες πολιτικές χωρίς νομικά εμπόδια, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για την ενιαία εφαρμογή της νομοθεσίας.

«Η διαφορετική αντιμετώπιση του ζητήματος δημιουργεί αίσθημα αδικίας για τις οικογένειες του Δήμου μας», αναφέρει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι το μέτρο έχει ουσιαστική κοινωνική αξία.

Δέσμευση για στήριξη των νέων οικογενειών

Ο Δήμος Αποκορώνου υπογραμμίζει ότι η πρωτοβουλία αυτή ενισχύει τις νέες οικογένειες και ανταποκρίνεται στις αρμοδιότητες των ΟΤΑ για κοινωνική συνοχή και προστασία, όπως ορίζεται στο άρθρο 75 του Ν. 3463/2006.

Με την προσφυγή του στην Επιτροπή του άρθρου 152, ο Δήμος ζητά την ακύρωση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καθώς θεωρεί ότι η απόρριψη του μέτρου δεν βασίζεται σε ορθή ερμηνεία της νομοθεσίας και οδηγεί σε άνιση μεταχείριση των δημοτών του σε σύγκριση με άλλους Δήμους.

«Ο Δήμος Αποκορώνου θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις πρωτοβουλίες που στηρίζουν τους δημότες του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ντόμινο εξελίξεων – Στο στόχαστρο των Αρχών εκατοντάδες άτομα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες Αρχών σε διάφορες περιοχές...

ΟΗΕ: “Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού”

Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού, όπως...

Στη δημοσιότητα βγαίνουν τα αρχεία Έπσταϊν μετά από πολύμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης Τραμπ

Σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται η δημοσίευση των πολυαναμενόμενων αρχείων...