17.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Ο Δήμος Πλατανιά για την Αναδιάρθρωση Εσπεριδοειδών

Ημερομηνία:

Με το υπ’ αριθμ.4605/22-3-11 έγγραφο του  ο Δήμος Πλατανιά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ζητούσε να ενταχθεί η περιοχή του Δήμου στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης εσπεριδοειδών του Υπουργείου, καθώς από πληροφορίες η Κρήτη και γενικά ο Νομός Χανίων δεν  συμπεριλαμβανόταν στο πρόγραμμα αυτό.

Σε απάντηση του παραπάνω εγγράφου ο Δήμος Πλατανιά έλαβε το υπ αριθμ.156768/27-4-11 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων_Γεν.Δ/νση Φυτικής παραγωγής, με το οποίο μας γνωστοποιείται ότι η δράση της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών υλοποιείται:

  • Μέσα από τις Οργανώσεις Παραγωγών, οι οποίες δημιουργούνται με πρωτοβουλία των παραγωγών και την εμπορία των οπωροκηπευτικών τον μελών τους, για τις οποίες ενισχύονται σε ποσοστό μέχρι και 60%από την Ε.Ε.
  • Μέσω του Μέτρου 1.2.1. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, για ότι αφορά μεμονωμένους παραγωγούς αλλά και για παραγωγούς μέλη Οργανώσεων Παραγωγών με προϋποθέσεις, σύμφωνα με τους κανόνες συμπληρωματικότητας.

Με το ίδιο έγγραφο το Υπουργείο γνωστοποίησε ότι έχει αυξηθεί  σημαντικά η διάθεση πιστώσεων για την Νήσο Κρήτης με κατανομή 40 εκ.Ευρώ που αφορά νέους γεωργούς και λοιπούς δικαιούχους, μόνο για την Περιφέρεια Κρήτης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ