20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο Δήμος Πλατανιά με Το Χαμόγελο του Παιδιού, συνεχίζουν να στηρίζουν τα παιδιά του Δήμου

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Πλατανιά, με  αίσθημα κοινωνικής ευθύνης,  προς τους ευάλωτους συμπολίτες, συνεχίζει την πολύτιμη συνεργασία με τον Oργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Ενώνει τις δυνάμεις και τη φροντίδα του με τον μεγαλύτερο εθνικό μη – κερδοσκοπικό, μη – κυβερνητικό Οργανισμό στην Ελλάδα για την παιδική προστασία, τη στήριξη παιδιών και οικογενειών, αλλά και την παροχή  δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών  για παιδιά, τόσο σε επίπεδο  πρόληψης  όσο και αντιμετώπισης και θεραπείας. Μαζί οι δύο θεσμοί, Δήμος Πλατανιά και «Το Χαμόγελο του παιδιού», φιλοδοξούν να προσδώσουν διευρυμένο, ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια της κοινωνικής πρόνοιας, σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι βιώνουν πρωτόγνωρες οικονομικές, κοινωνικές και ψυχολογικές δοκιμασίες.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», εδώ και 25 χρόνια, κάνει πράξη το όραμα για την προώθηση μιας κοινωνίας με παιδιά χορτασμένα από τροφή και φροντίδα, στεγασμένα, ασφαλή και κοινωνικά ενταγμένα. Με κορυφαίες συνεργασίες με εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς και οργανισμούς, ο  Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εμπλουτίζει διαχρονικά και ακάματα τις υπηρεσίες του προς όφελος των παιδιών και ξεκινά θεσμική συνεργασία με τον Δήμο Πλατανιά.

Το Σχέδιο Δράσης που υπογράφηκε από κοινού, αξιοποιεί τη γνώση και τις πρακτικές του Συλλόγου συνδυάζοντάς τις με τις δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες και περιλαμβάνει ως ωφελούμενους:

Οικογένειες με ανήλικα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.

Παιδιά με οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, από την κάλυψη ενός εμβολίου ή ειδικών θεραπειών, τη μεταφορά παιδιού και συνοδού σε κέντρο νοσηλείας στο εξωτερικό και οτιδήποτε σχετίζεται με την ψυχική, νοητική και σωματική του υγεία.

Παιδιά – θύματα κακοποίησης / παραμέλησης.

Παιδιά που εξαφανίζονται.

Μαθητές/ριες σχολείων.

Γονείς.

Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Συλλόγους εκπαιδευτικών.

Μητέρες – θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ενήλικες (18 έως 60 ετών) που εξαφανίζονται και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ομάδες υψηλού κινδύνου.

"google ad"

Ευρύτερα η κοινωνία.

Οι συνδυασμένες δράσεις των δύο φορέων, σε συνεργασία ενίοτε και με άλλες κρατικές συναρμόδιες υπηρεσίες, στόχο έχουν να προσφέρουν αποτελεσματικά στους εξής τομείς:

  • Παροχή κάθε είδους απαραίτητων υλικών αγαθών για τροφή, ένδυση, επίπλωση κλπ.
  • Ενισχυτική εκπαιδευτική υποστήριξη.
  • Συμβουλευτική καθοδήγηση για ένταξη σε προνοιακές δομές.
  • Ψυχολογική υποστήριξη παιδιών, εφήβων και γονέων – κηδεμόνων και οργανωμένες παρεμβάσεις πρόληψης σε σχολεία, Συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών, με εξειδικευμένη ομάδα ψυχολόγων και σύγχρονα επιστημονικά εργαλεία.
  • Ιατρική συνοδεία και αρωγή σε κάθε είδους ιατρικό πρόβλημα.
  • Κάλυψη ιατρικών ειδών, νοσηλίων, φαρμάκων και εξειδικευμένων ιατρικών πράξεων μέχρι και διευκόλυνση ιατρικών περιπτώσεων παραπομπής στο εξωτερικό ή κινητοποίηση για δωρεά αίματος ή μυελού οστών.
  • Διάθεση των ασθενοφόρων και των Κινητών Ιατρικών Μονάδων Εντατικής Φροντίδας νεογνών του Συλλόγου στην υπηρεσία των δημοτών.
  • Προληπτικοί ιατρικοί / οδοντιατρικοί έλεγχοι παιδιών του Δήμου σε κινητές μονάδες και πολυϊατρεία.
  • Βοήθεια σε διαδικαστικά θέματα ασφαλιστικών και άλλων κοινωνικοοικονομικών υπηρεσιών.
  • Φιλοξενία παιδιών του Δήμου Πλατανιά που μεταβαίνουν για ιατρικούς λόγους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε διαμερίσματα του Δήμου εκεί.
  • Συγκέντρωση πληροφοριών γύρω από περιστατικά εξαφάνισης ή αρπαγής παιδιών και εφήβων, ενεργοποίηση του Amber Alert  Hellas, προώθηση στοιχείων στα κοινωνικά δίκτυα και συνεργασία με την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης “Θανάσης Μακρής” και τις Αρχές.
  • Συνεργασία με την Εθνική Γραμμή SOS 1056, παροχή παιδικής προστασίας (κακοποίηση, trafficking κλπ), διασύνδεση με εισαγγελικούς και άλλους φορείς και προώθηση προς φιλοξενία των θυμάτων στα σπίτια του Συλλόγου.
  • Εξειδικευμένη βοήθεια και φροντίδα γυναικών – θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και των παιδιών τους, από την αρχική αναφορά, την ιατρική, ψυχολογική και δικαστική υποστήριξη μέχρι τη φιλοξενία τους σε δομές και την κοινωνική επανένταξή τους.
  • Συνδρομή στις εξαφανίσεις υπερηλίκων από ομάδες ευπαθείς ή υψηλού κινδύνου, από τη συγκέντρωση πληροφοριών έως τη συνεργασία με φορείς διάσωσης και την τελική αποκατάσταση και υποστήριξη του αγνοούμενου.

Στόχος του Δήμου Πλατανιά είναι να γίνει ένα ακόμα “βήμα” προς μια κοινωνία που κάνει πράξη τις κοινωνικές ευαισθησίες της, που επιστρατεύει σύγχρονες πρακτικές για να μη μείνει ούτε ένα παιδί αβοήθητο, ούτε μια οικογένεια απροστάτευτη και που δεν ξεχνά ότι ανώτερη μέριμνα κάθε αρχής είναι η διασφάλιση της αξιοπρέπειας και ασφάλειας των πολιτών της.

Ο Δήμος Πλατανιά, καλεί όλους τους πολίτες που χρειάζονται υποστήριξη ή άμεση βοήθεια, να μην διστάσουν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα:

Γραμμή Επικοινωνίας για τον Δήμο Πλατανιά: 2821340009 και 2821340014.

Γραμμή Επικοινωνίας για το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Εθνική Γραμμή SOS 1056.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...