17.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Ο Δήμος Πλατανιά με ομόφωνο ψήφισμά του στηρίζει τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη στη δίκη του με τη Χρυσή Αυγή

Ημερομηνία:

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις πανελλαδική για τη δίκη του δήμαρχου Πατρών Κώστα Πελετίδη μετά από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγή. Η υπόθεση αφορά μήνυση στελέχους της Χρυσής Αυγής επειδή ο Δήμαρχος Πατρών αρνήθηκε να δώσει δημοτικό χώρο εν όψη των βουλευτικών εκλογών του 2015 σε στελέχη της Χρυσής Αυγής καθώς και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στη Χρυσή Αυγή στοιχεία με τα πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πατρέων. Ο κ. Πελετίδης δικάζεται στις 13 Φεβρουαρίου από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντας. Για αυτή την υπόθεση ψήφισμα εξέδωσε και ο Δήμος Πλατανιά.

Στο ψήφισμά του Δήμος Πλατανιά αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή την δίωξη του Δημάρχου Πατρέων κ. Κων/νου Πελετίδη, ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη στις 13/02/2017 ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος επειδή υλοποιώντας αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων δεν διευκόλυνε τη δράση της Χρυσής Αυγής, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά κατά την Τακτική του Συνεδρίαση στις 30/01/2017, με ομοφωνία των παρόντων μελών του, καταδικάζει την παραπομπή του Δημάρχου Πατρέων σε δίκη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, απαιτεί να σταματήσει η δίωξή του και προς την κατεύθυνση αυτή αξιώνει από την κυβέρνηση και τις αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες να αναλάβουν τις ανάλογες πρωτοβουλίες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...