20.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Ο Δήμος Χερσονήσου στα “μουλωχτά” απέσυρε το θέμα για τη συνεργασία με το Δήμο στο Κονγκό

Ημερομηνία:

Τραγελαφικές καταστάσεις στο Δήμο Χερσονήσο. Μετά από τον σάλο που δημιουργήθηκε με την πρόθεση του δήμου να υπογράψει πρωτόκολλου Συνεργασίας με τον Δήμο Κίντου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, το θέμα αποσύρθηκε από τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Το Κονγκό αντιμετωπίζει μια πολυεπίπεδη ανθρωπιστική κρίση που χαρακτηρίζεται από εμφύλιες συγκρούσεις, επιδημίες, υποσιτισμό, βιασμούς ανηλίκων παιδιών, ληστρική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων από συμμορίες σε στενή συνεργασία με πολυεθνικές εταιρίες, λαθρεμπόριο, διαφθορά, ισχυρή παρουσία τυχοδιωκτών από όλα τα μέρη της γης, παρεμπόδιση της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας και η προσδοκία αύξησης του τουριστικού ρεύματος από μία τέτοια συνεργασία δεν έχει καμία απολύτως βάση.

Όπως αναφέρει ο Δημοτικός Σύμβουλος Απόστολος Λουλουδάκης:

Μετά τις αντιδράσεις στα μουλωχτά απέσυραν το θέμα στην χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ. Ο εξευτελισμός του Δήμου συνεχίζεται και ένα μόνο συγνώμη έχει αξία στην κοινωνία του Δήμου μας.

«Συγνώμη είμαστε άσχετοι και ανίκανοι να διαχειριστούμε τον Δήμο» Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι βρισκόμαστε ακόμη στην εποχή που τα μεγέθη ποιοτικά και ποσοτικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είχαν να κάνουν με τις μικρές κοινότητες. Τα μεγέθη έχουν αλλάξει ,οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί ,οι απαιτήσεις για ένα γνωστικό επίπεδο γενικευμένης επάρκειας είναι ιδιαίτερα κρίσιμο στοιχείο για να μπορέσεις να διαχειριστείς τις τοπικές υποθέσεις.

Όσο οι πολίτες θα επιτρέπουν στα ανήθικα πελατειακά συστήματα να διαμορφώνουν τους όρους του παιγνιδιού τόσο οι κίνδυνοι θα αυξάνονται για την παράταση του παρακμιακού κατήφορου. Οι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου ,η νεολαία πρέπει να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για να τερματίσει αυτός ο ξεπεσμός που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Η σιωπή όμως κάποιων ανθρώπων που είχαν παρουσία στο παρελθόν στα ανώτερα αξιώματα του Αυτοδιοικητικού χάρτη του Δήμου εμένα μου προκαλεί περιέργεια και θα ήθελα να τους επισημάνω ότι η πολιτική αποτύπωση του κάθε ένα από μας που ζητήσαμε την ψήφο των πολιτών δεν είναι εισιτήριο για ένα ταξίδι αναψυχής η ένα διάλειμμα της ζωής μας αλλά μια διαρκής ενεργή παρουσία στην κοινωνία από το κάθε μετερίζι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...