16.8 C
Chania
Friday, May 10, 2024

Ο “Δαίδαλος” αποδείχθηκε Ποσειδώνας: Υπερχειλισμένα φρεάτια, σταματημένα αμάξια, δρόμοι σα ποτάμια – Πού έβρεξε πιο πολύ | Φωτός

Ημερομηνία:

Ο “Δαίδαλος” αποδείχθηκε Ποσειδώνας αφού από το πουθενά ξεπήδησαν ρυάκια και ορμητικά ποτάμια που προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές.

Πολύ πιο έντονο το πρόβλημα έξω από την πόλη των Χανίων, από τη Νέα Χώρα και τη γέφυρα του Κλαδισσού, στο Βαμβακόπουλο μέχρι τις φυλακές Αγυιάς και τον Γαλατά όπου ανά σημεία τα χαντάκια έχουν υπερχειλίσει καλύπτωντας το οδόστρωμα.

Ανά σημεία αμάξια έχουν πέσει είτε στα χαντάκια ή έχουν ακινητοποιηθεί λόγω του ύψους της νεροποντής. Και δίχως να υπάρχει τροχαία που να τους αποτρέπει από το να περάσουν από αδιάβατα σημεία, συσσωρεύονταν και εγκλωβίζονταν δεκάδες αμάξια.
DSCF5452
Παρά την ισχυρή νεροποντή, μικρότερα τα προβλήματα στο κέντρο της πόλης
DSCF5459
Αντιμετωπίσιμα στην πλειοψηφία τους τα προβλήματα της κακοκαιρίας στην παλιά πόλη
DSCF5488
Αδιάβατος ο δρόμος στην Ενετική Τάφρο προς οδό Πειραιώς για αρκετές ώρες

Όμως, και αυτοί που επέλεξαν να διαβούν μέσω της εθνικής, εφόσον έβρισκαν κάποιο δρόμο που δεν έχει υπερχειλίσει, υπάρχουν κατά μήκος της σημαντικές κατολισθήσεις αλλά και ακινητοποιημένα οχήματα ενώ λίγο μετά τη διασταύρωση για Χανιά και στο δρόμο προς Μουρνιές ο δρόμος έχε καλυφθεί με νερό που ξεπερνά το 1 μέτρο κάνοντας τη μετακίνηση των οχημάτων αδύνατη.

DSCF5502
Πολύ ισχυρή η κακοκαιρία στην περιοχή της Νέας Χώρας
DSCF5526
Ορμητικός ο ποταμός Κλαδισσός λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων
DSCF5519
Άλλαξε η όψη του ποταμού Κλαδισσού μέσα σε λίγες ώρες λόγω των βροχοπτώσεων
DSCF5510
Η θάλασσα έγινε καφέ μετά τη σημερινή ισχυρή κακοκαιρία
DSCF5507
Περίπου μισό μέτρο το νερό στο δρόμο από Νέα Χώρα κατά μήκος του ποταμού Κλαδισσού. Αρκετά οχήματα δε μπορούσαν να περάσουν από το σημείο

Και εκεί δεν υπήρξε καμία παρουσία τροχαία με αποτέλεσμα τα οχήματα είτε να παραμένουν εγκλωβισμένα στο σημείο ή να αναγκάζονται να οδηγήσουν ανάποδα στο ρεύμα και να εισέλθουν από την παρακαμπτήρια για να μπορέσουν να φύγουν από το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

DSCF5557
Πολύ σημαντικά τα προβλήματα στην περιοχή των Φυλακών Αγυιάς
DSCF5577
Απροσπέλαστος ο δρόμος από Αγυιά προς Βαμβακόπουλο με την ουρά των αυτοκινήτων να είναι πολύ μεγάλη
DSCF5576
Πλημμύρισαν τα χωράφια της Αγυιάς από την ισχυρή νεροποντή
DSCF5565
Ο δρόμος έγινε ποτάμι με κάποια αυτοκίνητα να πέφτουν στα χαντάκια τα οποία είχαν κρυφθεί από τη στάθμη του νερού που ανέβηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα
DSCF5581
Ένα ποτάμι διασχίζει μία οδό

Μεγάλα τα προβλήματα και στο Δήμο Πλατανιά όπου με απόφαση του δημάρχου τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν αύριο για λόγους ασφαλείας.

DSCF5622
Ο δρόμος από Χανιά προς Μουρνιές είχε κλείσει εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής. Στη φωτό, στο βάθος, οχήματα που έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο νερό που ξεπερνά σε σημεία κατά πολύ το 1 μέτρο
DSCF5610
Όχημα παραιτημένο στη μέση του δρόμου κατά μήκος της εθνικής οδού
DSCF5599
Οχήματα αναγκάζοντας να κάνουν αναστροφή σε σημεία του δρόμου εξαιτίας του ύψους της βροχής που δεν επέτρεπε τη διέλευσή τους

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στους δρόμους και σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ενεργούν 12 συνεργεία με 28 άνδρες όμως οπωσδήποτε δεν επαρκούν αφού οι κλήσεις για βοήθεια ξεπερνούν κατά πολύ τις 100.

DSCF5629
Η Ντάμπια μετατράπηκε σε γήπεδο water polo

Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές του μεγέθους των καταστροφών που έχουν προκληθεί.

Οι μέγιστες ημερήσιες βροχοπτώσεις

Τελευταία ημέρα η Πέμπτη 26/10 που η χώρα μας επηρεάζεται από το βαρομετρικό χαμηλό Δαίδαλος, με πολύ μεγάλα ύψη βροχής στη Δυτική Κρήτη. Ο πίνακας που ακολουθεί δίνεται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής από τους σταθμούς του δικτύου του meteo.gr μέχρι τις 4 το μεσημέρι  της Πέμπτης.

Η κεραυνική δραστηριότητα στο νησί, όπως καταγράφηκε από το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣτου Εθνικού Αστεροσκοπείου μέχρι τις 4 το μεσημέρι δίνεται στη συνέχεια:

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Joost Klein: Ο Ολλανδός διέγραψε τα stories του και έκανε unfollow την Eurovision

Ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό έχει προκύψει με τη συμμετοχή...

«Nτου» διαδηλωτών στο Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο – Oργή Έλον Μασκ

Διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την επέκταση του εργοστασίου ηλεκτρικών...