17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο Δημήτρης Φραγάκης για την αναβίωση του Ράλλυ Ακρόπολις

Ημερομηνία:

Η υπό τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη «Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού», συνεδρίασε διαδικτυακά την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 20, μετά την υπογραφή συμφωνίας με τον Promoter του WRC.

Αντικείμενο της συνεδρίασης υπό τον Υφυπουργό Αθλητισμού, στην οποία συμμετείχε και ο προσωρινός Πρόεδρος της ΟΜΑΕ κ. Γιώργος Κοπανάκης, ήταν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να σχεδιαστεί ο αγώνας και η χώρα να είναι έτοιμη να διοργανώσει το Ράλλυ Ακρόπολις εντός του 2021, στην περίπτωση που κληθεί να αντικαταστήσει έναν από τους αγώνες του μέχρι σήμερα ισχύοντος προγράμματος.

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών εξασφαλίστηκαν γραφεία στο ΟΑΚΑ και διαμορφώνονται, ενώ ανατέθηκε ο ρόλος του επικεφαλής για το αγωνιστικό σκέλος του Ράλλυ Ακρόπολις στην Κα Ανίτα Πασαλή, επί σειρά ετών Αλυτάρχη σε προηγούμενες διοργανώσεις του Ράλι Ακρόπολις.

Όσον αφορά το θέμα της τοποθεσίας διεξαγωγής του αγώνα, τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν ομόφωνα ότι, θα πρέπει να είναι αυτή που διαθέτει υποδομές ανάλογες των πολλαπλάσιων απαιτήσεων που έχει τα τελευταία χρόνια το WRC, προκειμένου να εξασφαλιστεί η άρτια διεξαγωγή του αγώνα.

Επιπλέον, θα ξεκινήσουν επαφές με φορείς της αυτοδιοίκησης όλης της χώρας (Δήμοι Περιφέρειες), προκειμένου με αφορμή το Ράλι Ακρόπολις να διεξαχθούν περιφερειακές δράσεις Οδικής Ασφάλειας και εν γενεί δράσεις περί την Αυτοκίνηση, όπως άλλωστε επιτάσσει και η οδηγία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA).

Ακόμη, συζητήθηκε η συνεργασία της Επιτροπής με την Ομοσπονδία για την υποβοήθηση του έργου της σε ότι αφορά τις δράσεις της FIA, FIA Rally Star και Motorsport Games, αλλά και η θεσμική ενίσχυση του ρόλου της ΟΜΑΕ.

Τέλος, με την αμέριστη συνδρομή και του ΕΟΤ, την οποία επιβεβαίωσε ο Γ.Γ. Δημήτριος Φραγκάκης που συμμετείχε στην συνεδρίαση, αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για την εξασφάλιση χορηγιών που θα καλύψουν τις οικονομικές ανάγκες της διοργάνωσης.

Με αφορμή τη συμμετοχή του κ. Δημήτρη Φραγκάκη στην Επιτροπή Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, ο ΓΓ του ΕΟΤ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Ράλλυ Ακρόπολις αποτελούσε επί δεκαετίες έναν εμβληματικό αγώνα διεθνούς κύρους και μια από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό. Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να αναβιώσει. Χαίρομαι που με συμπεριέλαβε στην Οργανωτική Επιτροπή Μηχανοκίνητου Αθλητισμού η οποία συνεδρίασε ξανά πριν από λίγες μέρες. Ο ΕΟΤ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις αυτό το εγχείρημα. Βάζουμε τα δυνατά μας για ακόμα ένα σημαντικό παγκόσμιο γεγονός που θα ενισχύσει την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...