16.8 C
Chania
Monday, December 22, 2025

Ο δικομματισμός με τις πολιτικές του πτώχευσε την Ελλάδα

Ημερομηνία:

Ο δικομματισμός με τις πολιτικές του{ κακοδιαχείριση, πελατειακό κράτος,ανοργάνωτο και σπάταλο κράτος,καθώς και διεφθαρμένο} και ο διεθνής χρηματοπιστωτικός τομέας με την απληστία του έφτασε την Ελλάδα μέχρι την χρεοκοπία.Τι άλλο φταίει; Το λάθος στην κατασκευή του ευρώ και η έλλειψη ελέγχου για τα δάνεια από την Ευρωπαϊκή επιτροπή προκειμένου να εξυπηρετηθούν κυρίως, τα Γερμανικά μονοπώλια. Ζούμε όντας ως εξαρτημένοι από τον αναπνευστικό σωλήνα των δανειστών και συμμάχων μας και τον έλεγχο της πανίσχυρης Γερμανικής ελίτ που ηγεμονεύει στην Ευρώπη.Οι δανειακές συμβάσεις και η βίαιη προσαρμογή έκαναν την ηλιόλουστη και γαλανή πολυαγαπημένη πατρίδα, να μοιάζει με την Γερμανία στην εποχή του μεσοπολέμου.Ένα νέο- όχι και πολύ νέο- για την χώρα πρόβλημα είναι και το μεταναστευτικό όπου με τον ουτοπισμό και την έλλειψη ρεαλισμού της αριστεράς, και τον κατάλληλο χειρισμό από την απολυταρχική άκρα δεξιά, έγινε και γίνεται τροφή για προπαγάνδα προς εξεύρεση αποδιοπομπαίων τράγων και άντληση λαϊκών ψήφων από απαίδευτα λαϊκά στρώματα. Σε τέτοιες άθλιες συνθήκες ανεργία , φτώχεια περιθωριοποίηση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων, και μείωση του κολοβού κράτους πρόνοιας ανθούν τα λαϊκίστικα κόμματα.Δεν είναι τυχαία η άνοδος της “Χρυσής Αυγής” που ήταν στο περιθώριο επί 30 χρόνια.
Τι πρέπει να γίνει;
Επαναδιαπραγμάτευση ώστε το χρέος να καταστεί βιώσιμο.
Ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμός του κράτους με αξιοκρατία στην δημόσια διοίκηση και πλήρη μηχανοργάνωση.
Παραμερισμός των κρατικοδίαιτων επιχειρηματικών ομίλων αλλά και της μικρής διαφθοράς και λαμογιάς.
Ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου.
Διεκδίκηση από την Ε.Ε νέου “Ευρωπαϊκού σχεδίου Μάρσαλ” για τις χώρες του νότου και ειδικά για την Ελλάδα που πλήττεται ιδιαίτερα.
Σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας με σειρά δημόσιων έργων και με τράπεζα ειδικού σκοπού προς στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Στήριξη του αγροτουρισμού και γενικότερα του αγροτικού τομέα για να καταστεί η Ελλάδα αυτάρκης και να υποκαταστήσει τις εισαγωγές.
Στήριξη και ενδυνάμωση του κράτους πρόνοιας.
Πάταξη της μικρής αλλά κυρίως της μεσαίας και μεγάλης φοροδιαφυγής με τις εξωχώριες εταιρίες και τους λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους..

Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη θάλασσα και τις ακτές

Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων δημιούργησε και προσφέρει εκπαιδευτικό πρόγραμμα...

Δωρεά ενός περιπολικού αυτοκινήτου από το Δήμο Βιάννου στο Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου

Παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγου Νικόλαου...

Αυτοκτόνησε ο επιχειρηματίας και τελευταίος εκδότης της εφημερίδας “Η ΤΟΛΜΗ” Σπύρος Καλλέργης

Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση της αυτοκτονίας του γνωστού επιχειρηματία, πολιτικού και...