17.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

“Ο δρόμος προς την ελληνική τραγωδία”: Παράδειγμα προς αποφυγή ο Τσίπρας σε προεκλογικό σποτ στην Πολωνία

Ημερομηνία:

Το κυβερνών κόμμα της Πολωνίας προειδοποιεί τους πολίτες ότι θα πάθουν ότι έπαθαν οι Έλληνες με το ΣΥΡΙΖΑ, αν ψηφίσουν το κόμμα της αντιπολίτευσης PIS. Δείτε το τηλεοπτικό σποτ με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα (Vid)

Εκλογές στις 25 Οκτωβρίου στην Πολωνία όπου οι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες με κυρίαρχο θέμα της προεκλογικής περιόδου την οικονομία. Το συντηρητικό κυβερνών κόμμα ΡΟ (Αστική Πλατφόρμα) έδωσε στην δημοσιότητα το τηλεοπτικό του σποτ, το οποίο ταξιδεύει στην Ελλάδα της περιόδου των capital controls και ισχυρίζεται ότι οι υποσχέσεις της πολωνικής αντιπολίτευσης θα έχουν την ίδια κατάληξη που είχαν υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αντιπολιτευόμενο PIS (Νόμος και Δικαιοσύνης) προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Το πρόγραμμά του προβλέπει μεγαλύτερη φορολόγηση των τραπεζών και των βιομηχάνων, δικαιότερη κατανομή του πλούτου, απαγκίστρωση από τα σφιχτά προγράμματα της Ε.Ε. και επιστροφή στις αξίες της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Το τηλεοπτικό σποτ του κυβερνώντος κόμματος φέρει τον τίτλο «Ο δρόμος προς την ελληνική τραγωδία». «Οι Έλληνες εξαπατήθηκαν από τους πολιτικούς οι οποίοι τους υποσχέθηκαν μία ζωή πάνω από τις οικονομικές τους δυνατότητες, δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν να εξαπατήσει τους Πολωνούς με τις υποσχέσεις του», αναφέρεται στο επίσημο κανάλι του κόμματος στο Youtube.

Στο σποτ εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το εξής σχόλιο: «Όταν οι πολιτικοί δίνουν ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, μην υπολογίζεις σε ελληνικές διακοπές, αλλά μάλλον στην ελληνική τραγωδία». Εν συνεχεία, στο τηλεοπτικό σποτ γίνεται μνεία στη δήλωση της υποψηφίας πρωθυπουργού Beata Szydlo του κόμματος της νυν αντιπολίτευσης PIS αναφορικά με τα προβλεπόμενα έσοδα του κράτους από την είσπραξη του ΦΠΑ, που θα ανέλθουν σε 9 δισ. σλότυ. Τονίζεται ότι για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα από 8% στο 23%. Το σποτ κλείνει με την ιδιωματική έκφραση των Πολωνών: «Μην κάνεις τον Έλληνα» που σημαίνει «μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις».

Άμεση ήταν η αντίδραση του κόμματος της αντιπολίτευσης PIS με δικό του τηλεοπτικό σποτ με βασικό επιχείρημα ότι η νυν πρωθυπουργό της χώρας, Ewa Kopacz «οδηγεί την Πολωνία σε ελληνική τραγωδία» από άλλη οπτική. Η πρωθυπουργός κατηγορείται ότι τάσσεται υπέρ της ένταξης της Πολωνίας στην ζώνη του ευρώ, κάτι που θα οδηγήσει την πλειοψηφία των Πολωνών στην φτώχεια. «Ποιος λοιπόν κάνει την Πολωνία μία δεύτερη Ελλάδα;», καταλήγει το σποτ της αντιπολίτευσης.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=hhttke8p9XU”]

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...