15.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Ο εμπορικός Σύλλογος Χανίων για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Ημερομηνία:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων παίρνοντας θέση για τα τεκταινόμενα περί του Νομοσχεδίου για τις Κυριακές στηρίζει τις προτάσεις της ΕΣΕΕ και του προέδρου Βασίλη Κορκίδη, τονίζοντας ότι δεν αποδέχεται  καμία Κυριακή την λειτουργία των καταστημάτων καθώς θα οδηγήσει σε αυξημένα λειτουργικά κόστη τις ήδη επιβαρυμένες επιχειρήσεις και θα εξαντλήσει οικονομικά και ψυχολογικά όλους τους αυτοαπασχολούμενους. 
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Επαναλαμβάνουμε ξανά ότι το κυρίως πρόβλημα στην αγορά δεν είναι οι ώρες λειτουργίας αλλά η έλλειψη χρημάτων στους καταναλωτές. Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προωθεί συγκεκριμένα συμφέροντα και δεν βοηθά καθόλου την μικρομεσαία επιχείρηση. Το υπουργείο Ανάπτυξης οφείλει να ακούσει έστω και την ύστατη στιγμή τους ανθρώπους της αγοράς, να αποδεχθεί τις προτάσεις μας που έχουν κατατεθεί μέσω της ΕΣΕΕ και να αφήσει τους πειραματισμούς περί δήθεν «ανάπτυξης μέσω της Κυριακής». Ας καταλάβουν ότι αυτό που σε κάθε ευκαιρία τονίζουν ότι είναι η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας, κατάφεραν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, να δημιουργήσουν όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να το εξαφανίσουν.

Τέλος, καλούμε τους βουλευτές του Νομού Χανίων να πάρουν θέση σε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό για όλο τον εμπορικό κόσμο θέμα. Μη απάντηση σε αυτήν την επιστολή μας από τους βουλευτές του νομού θα θεωρηθεί ως σιωπηρή συμφωνία στα λεγόμενα του Υπουργείου Ανάπτυξης με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΖΩ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Εκ του Δ.Σ”.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολύνεκρo ναυάγιο Ιεράπετρας: «Επιστρατεύτηκε» φορτηγό-ψυγείο για τα 17 πτώματα των μεταναστών

Ένα φορτηγό-ψυγείο επιστρατεύτηκε τελικά, όπως είχαμε γράψει από χθες, για...

Π. Πολάκης: «Υπάρχει μαύρο πολιτικό χρήμα στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι αγροτικές κινητοποιήσεις, η...

Χανιά: Μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, λίγο πριν τον αποκλεισμό του Αεροδρομίου | Φωτός+Βίντεο

Σε τροχιά κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους εισέρχονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι...