22.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων στέκει δίπλα στην πρωτοβουλία του Δήμου Πάτρας για πορεία ως την Αθήνα για την ανεργία

Ημερομηνία:

Η μεγάλη πορεία Αθήνα – Πάτρα για την ανεργία βρίσκεται στην 6η ημέρα. Εκατοντάδες συνεχίζουν δίχως να έχουν σταματήσει για πάνω από 150 χιλιόμετρα. Μυνήματα αλληλεγγύης φτάνουν από όλη την Ελλάδα, και τα Χανιά δε θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων με μήνυμά του εκφράζει τη συμπαράσταση στην πρωτοβουλία του Δήμου της Πάτρας και εκφράζει την πεποίθηση ότι ένας κοινός αγώνας είναι αναγκαίος ενάντια στα αίτια που δημιουργούν την ανεργία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ένα από τα πιο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί έμποροι ,οι αυτοαπασχολούμενοι ,η λαϊκή οικογένεια γενικότερα είναι το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας Μέσα στην οικονομική κρίση τα λουκέτα πολλαπλασιάστηκαν . Με τα ποσοστά ανεργίας να εκτοξεύονται.

Η ανεργία στην πόλη μας μαστίζει σήμερα τη λαϊκή οικογένεια, πλήττει ιδιαίτερα τη νεολαία και τις γυναίκες και δεν είναι ένα πρόσκαιρο φαινόμενο, ούτε ελληνική πρωτοτυπία. Για την ανεργία δεν φταίει ο εργάτης που τον βαφτίζουν τεμπέλη και ανειδίκευτο ,δεν φταίει ο μικρός έμπορος που τον βαφτίζουν μπαταχτσή, δεν φταίνε τα σωματεία και οι απεργίες.

Φταίνε οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι πολιτικές των κυβερνήσεων μέχρι και σήμερα που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους, βάζουν λουκέτο στους μικρούς εμπόρους , απελευθερώνουν ωράρια και επαγγέλματα , τσαλαπατούν εργασιακά δικαιώματα, ενώ την ίδια ώρα μεγαλοτραπεζίτες, εφοπλιστές και βιομήχανοι απαλλάσσονται από ασφαλιστικές εισφορές, μειώνεται η φορολογία τους, χρηματοδοτούνται από το κράτος κι όλα αυτά στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Σε μια τέτοια πραγματικότητα δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στην πορεία ανέργων που πραγματοποιείτε με πρωτοβουλία του Δήμου της Πάτρας.

Πιστεύουμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να έχουν όλοι δουλειά με δικαιώματα.

Ζούμε σε μια περίοδο που η ανάπτυξη της τεχνολογίας, τα επιστημονικά επιτεύγματα και τα μέσα εργασίας έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο επίπεδο. Αντί, λόγω αυτού, να ικανοποιούνται βασικές ανθρώπινες ανάγκες, μεγάλο τμήμα των εργαζόμενων δεν μπορεί να αγοράσει βασικά προϊόντα και άλλο μεγάλο τμήμα παραμένει στην ανεργία. Χρειάζεται κοινός αγώνας ενάντια στην αιτία που δημιουργεί την ανεργία. Πρέπει να διεκδικήσουμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα.

Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου. Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, σταθερό τηλέφωνο.

Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές, για την κάλυψη των κενών στις υπηρεσίες στον δήμο, στα σχολεία, στα νοσοκομεία της πόλης μας.

Έργα που τα έχει ανάγκη οι πολίτες , όπως αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, έργα υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης, μαζικών μεταφορών, αθλητικές εγκαταστάσεις.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...