21.8 C
Chania
Wednesday, May 22, 2024

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων στηρίζει τους διωκόμενους αγρότες

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τους διωκόμενους αγρότες που την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου παραπέμπονται σε δίκη.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο  του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων στη συνεδρίαση του  στις 02-11-2016  , ύστερα από  κάλεσμα της  Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, ομόφωνα  καταγγέλλει την παραπομπή  για δίκη συνδικαλιστών αγροτών την Τετάρτη 9 Νοέμβρη στα δικαστήρια Χανίων.

Συγκεκριμένα καλούνται να απολογηθούν ο Τσουρουνάκης Σοφοκλής και ο Καβρουλάκης Βαγγέλης ,  οι οποίοι ήταν πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα της ΕΟΑΣΝ Χανίων την περίοδο εκείνη.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος. Εμείς οι μικροί έμποροι ,οι αυτοαπασχολούμενοι ήμασταν παρόντες στους αγώνες που έδωσαν οι μικροί αγρότες και κτηνοτρόφοι  το τελευταίο χρονικό διάστημα .Ο αντίπαλος των μικρών αγροτών ,μικρών έμπορων   είναι ο ίδιος .Είναι οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής ένωσης  των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων διαχρονικά. Θέλουν να ξεκληρίσουν τους μικρούς αγρότες και κτηνοτρόφους Θέλουν να βγάλουν από την «αγορά» εμάς τους μικρούς εμπόρους . Θέλουν την ολοκληρωτική επικράτηση των μονοπωλίων .          Χρειάζεται  ακόμη πιο μαζικά και δυναμικά, ακόμη πιο οργανωμένα, σε συμμαχία εργαζόμενοι, μικροί έμποροι ,μικροί αγρότες να συνεχίσουμε  τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων και η ποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να δηλώσει έμπρακτα την συμπαράσταση  του  την Τετάρτη 09-Νοεμβρη στα δικαστήρια Χανίων .

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαίωμα στον Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ

Οιδρυτής του αποκαλυπτικού ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, μπορεί να...

3η Γιορτή Αθλητισμού στην Γαύδο

Ο Δήμος Γαύδου στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Αθλητισμού στο νησί...

Στο Κ.Α.Σ. η μελέτη για κατασκευές σκίασης και εξοπλισμού στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μετέβη σήμερα στην Αθήνα...

Χανιά: Λουκέτο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται ως Αθλητικό Κέντρο

Συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησαν έλεγχο...