24.8 C
Chania
Sunday, October 6, 2024

Ο Επίλεκτος Λαός του Ισραήλ σε τι διαφέρει από την Άρια Φυλή της ναζιστικής Γερμανίας;

Ημερομηνία:

Ο Χίτλερ θα κρυφοχαμογελάει από τον τάφο του με την κατάντια του Ισραηλινού λαού. Ένας λαός ο οποίος στα πλαίσια μίας παρανοϊκής θεώρησης του κόσμου μίας γενετικά ανώτερης φυλής, της Άριας Φυλής, βρέθηκε στο επίκεντρο της ναζιστικής θηριωδίας, βρίσκεται σήμερα σε μία θέση να πράττει παρόμοιες θηριωδίες εις βάρος ενός άλλου λαού, του Παλαιστινιακού, στα πλαίσια μίας άλλης παρανοϊκής θεώρησης του κόσμου, σύμφωνα με την οποία αυτοί είναι ο Επίλεκτος Λαός του Θεού.

Οι τελευταίες εξελίξεις είναι αποκρουστικές. Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Νετανιάχου αλλά και σημαίνονται στελέχη ακόμη και της αντιπολίτευσης του Ισραήλ μιλούν για την ανάγκη μίας “ανθρωπιστικής” εθνοκάθαρσης για το καλό του Παλαιστινιακού λαού. Το άρθρο των Danny Danon του Λικούντ και Ram Ben Barak του Yesh Atid (φιλελεύθερου κόμματος), και οι δύο μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ είναι ένα μνημείο εξελιγμένης αποκτήνωσης αφού κανονικοποιεί τη βαρβαρότητα μίας εθνοκάθαρσης ντύνοντάς την με ανθρωπιστικό μανδύα ζητώντας την εκκένωση της Γάζας από τους κατοίκους της Γάζας και τη μεταφορά τους σε χώρες της Ευρώπης.

Τη συγκεκριμένη θέση επικρότησε και ο δηλωμένος φασίστας Υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Bezalel Smotrich, λέγοντας ότι:

“Αυτό είναι ακριβώς το είδος της ανθρωπιστικής λύσης που χρειάζονται οι άνθρωποι στη Γάζα και σε ολόκληρη την περιοχή μετά από 75 χρόνια που έχουν καθεστώς πρόσφυγα, ζουν σε συνθήκες φτώχειας και αντιμετωπίζουν κινδύνους. Οι περισσότεροι κάτοικοι της Γάζας είναι πρόσφυγες τέταρτης και πέμπτης γενιάς του ’48, οι οποίοι αντί να λάβουν τη βοήθεια που χρειάζονταν, όπως αμέτρητοι άλλοι πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο, εγκλωβίστηκαν στη Γάζα, ζώντας σε συνθήκες φτώχειας και υπερπληθυσμού”.

Για να συνεχίσει:

”Είναι η μόνη λύση που θα δώσει τέλος στα βάσανα και τον πόνο τόσο των Εβραίων όσο και των Αράβων. Το κράτος του Ισραήλ δεν θα είναι πλέον σε θέση να δεχτεί την ύπαρξη μιας ανεξάρτητης οντότητας στη Γάζα”

Με αυτά και με αυτά, το κράτος Ισραήλ ομοιάζει όλο και παραπάνω στη ναζιστική Γερμανία. Στη θέση της Άριας Φυλής υπάρχει τώρα ο Επίλεκτος Λαός του Ισραήλ. Στη θέση της Μεγάλης Γερμανίας  υπάρχει το Μεγάλο Ισραήλ, η Γη της Επαγγελίας, που υποσχέθηκε ο Θεός στους Ισραηλίτες. Και στη θέση των Εβραίων πλέον βρίσκονται οι Παλαιστίνιοι, που καλούνται όπως και οι Εβραίοι επί εκατοντάδες χρόνια – να μετατραπούν σε ένα λαό προσφύγων τον οποίο (σύμφωνα με το κοινό άρθρο των Danny Danon του Λικούντ και Ram Ben Barak) θα κληθούν οι υπόλοιπες χώρες του κόσμου να υποδεχτούν.

Αν κάτι διαφοροποιεί τη ναζιστική ιδεολογία από την ιδεολογία του Σιωνισμού – όπως αποτυπώνεται ακραία σε κορυφαίο επίπεδο στην κυβέρνηση Νετανιάχου – είναι ότι η “Αλήθεια” των Ισραηλινών αποτυπώνεται σε ένα ιερό βιβλίο, τη Βίβλό, που είναι ο Λόγος του Θεού και όχι σε ένα βιβλίο ενός κοινού ανθρώπου. Το έγκλημα έχει θεϊκή νομιμοποίηση.

Αν κάτι έχει αλλάξει είναι ότι στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι ΗΠΑ ήταν απέναντι στους ναζί εγκληματίες, ενώ τώρα οι ΗΠΑ προμηθεύουν το Ισραήλ με βόμβες που ρίχνει πάνω σε άμαχο πληθυσμό ενώ προχωρά τον σχεδιασμό μίας εθνοκάθαρσης.

Όμως κάτι δεν έχει αλλάξει. Ότι ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα. Με τους Παλαιστίνιους – όπως είχε συμβεί και με τους Εβραίους – να είναι το θύμα και της αδυναμίας της διεθνούς κοινότητας να προστατεύσει όχι την Παλαιστίνη αλλά το Διεθνές Δίκαιο ακόμη και στα πιο βασικά και αυτονόητα. Την αδυναμία να προστατεύσει τον ίδιο τον Άνθρωπο.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εστίαση: Φορολογούν τώρα και τα… πουρμπουάρ – Τα POS μετατρέπουν το φιλοδώρημα σε μέρος του μισθού

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει στα καταστήματα εστίασης...

«Νομοθετήστε για τα smartphones σαν να είναι τσιγάρα», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ

Την άποψη ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους...

Φαράγγι της Σαμαριάς: “Ταβάνι” τα 1.000 άτομα την ημέρα

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) ανακοινώνει...