16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ ταξιδεύει στη Μόσχα – Δυσαρέσκεια στην Ουκρανία

Ημερομηνία:

Ο Γκουτέρες πρόκειται να συναντηθεί στη Μόσχα με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Στη συνέχεια, ο Γκουτέρες ταξιδεύει στην Ουκρανία για να έχει συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα και να συναντήσει τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις 28 Απριλίου.

Όμως η απόφαση του Γενικού Γραμματέα να ξεκινήσει το πρώτο σκέλος του ταξιδιού του στο Κρεμλίνο έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Ουκρανία. Υπενθυμίζεται πως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου η Ρωσία είναι ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη με δικαίωμα αρνησικυρίας, απέτυχε να εγκρίνει κάποιο ψήφισμα που να καταδικάζει τον πόλεμο.

Τον περασμένο μήνα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δέχθηκε επικρίσεις από Ουκρανούς αξιωματούχους που την κατηγόρησαν ότι δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση. Ομοίως, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού επικρίθηκε για την υποτιθέμενη αδράνειά της και για την επίσκεψη στη Ρωσία.

«Ο Γκουτέρες θα προσπαθήσει να δώσει μια νέα ώθηση στον ΟΗΕ για να διαδραματίσει ρόλο για την ανθρωπιστική πρόσβαση στην εκκένωση αμάχων, ειδικά από τη Μαριούπολη, και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο για να επιτρέψει την καλύτερη πρόσβαση του ΟΗΕ και άλλων ανθρωπιστικών υπηρεσιών στις ζώνες συγκρούσεων», δήλωσε ο Ζαν-Μαρκ Ρίκλι, επικεφαλής του Global and Emerging Risks στο Κέντρο Πολιτικής Ασφάλειας της Γενεύης, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Προηγουμένως, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 25 Απριλίου στην Άγκυρα, εκφράζοντας την υποστήριξή του στις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες της Τουρκίας σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...