15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο επόμενος κινεζικός στόχος – έκπληξη στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Το αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης δείχνει να κεντρίζει το ενδιαφέρον των Κινέζων, για το επόμενο μεγάλο project τους στην Ελλάδα.Πρόκειται για μια εξέλιξη – έκπληξη, καθώς όλοι περίμεναν ότι μετά το λιμάνι του Πειραιά, όπου η Cosco ζητά πλέον την εκμετάλλευση του συνολικά, το επόμενο βήμα θα γινόταν είτε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, είτε στο αεροδρόμιο των Σπάτων. Ωστόσο το Πεκίνο φαίνεται ότι είναι έτοιμο να κάνει την έκπληξη.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρμοδίως έχουν ζητηθεί πληροφορίες – και μάλιστα στη… λεπτομέρεια τους – αναφορικά με το νέο αεροδρόμιο που πρόκειται να φτιαχτεί στην Κρήτη.

Οι Κινέζοι θέλουν να αναλάβουν την κατασκευή του, καθώς εκτιμούν ότι η σχέση δαπάνης – προσδοκώμενου κέρδους θα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.

Η ελληνική πλευρά δεν θα είχε πρόβλημα να το αναλάβουν, υπό τον όρο βεβαίως ότι θα κερδίσουν στο σχετικό διαγωνισμό. Η κινεζική ανταπαντά ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα» και όλα δείχνουν ότι ετοιμάζουν ένα μεγάλο συνδυαστικό χτύπημα στο Ηράκλειο, σε πολλά και διαφορετικά μέτωπα.

Κι αυτό γιατί, μεταξύ άλλων, για την Κρήτη υπάρχει (κινεζικό) σχέδιο ακόμα και για την κατασκευή τουριστικού χωριού, από τα θεμέλια, που θα θυμίζει… Πεκίνο!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ