25.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ο Ζελένσκι θα φέρει μαζί του στην Ελλάδα τον φασίστα “ήρωα” Da Vinci για την ομιλία του στη Βουλή;

Ημερομηνία:

Προβληματισμός επικρατεί στα κόμματα της Βουλής για την ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή. Δίχως να έχει υπάρξει κάποια σχετική ενημέρωση ο πρόεδρος της Ουκρανίας απαίτησε να δοθεί ο λόγος και στον τον “ήρωα” της Ουκρανίας αλλά και γνωστό φασίστα Da Vinci.

Ήδη, και πριν τη σχετική ανακοίνωση, το ελληνικό κοινοβούλιο ήταν διχοτομημένο αφού ΚΚΕ και Ελληνική Λύση αποφάσισαν να μην παραστούν στην ομιλία του ενώ και το ΜέΡΑ25 θα παραστεί συμβολικά με μόλις ένα βουλευτή. Όμως μετά και από αυτη την εξέλιξη, έντονες αντιδράσεις εκφράζονται τόσο από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΚΙΝΑΛ.

Η ειδική συνεδρίαση της Βουλής, σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, κατα την οποία θα απευθυνθεί στην εθνική αντιπροσωπεία ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελενσκι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό η ομιλία του Ουκρανού προέδρου θα διαρκέσει 10-15 λεπτά χωρίς να υπάρξει διάλογος ή υποβολή ερωτήσεων εκτός μόνο από την αποφώνηση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασουλα. Όπως έγινε γνωστό τα θεωρεία της Βουλής θα παραμείνουν κλειστά και προσκλήσεις δεν θα δοθούν.

Φωτογραφία από την τελετή βράβευσης του Κotsyubaylo, λίγους μήνες πριν την Ρώσικη εισβολή, τον Νοέμβρη του 2021. Παρασημοφορήθηκε από τον πρόεδρο Ζελένσκι με τον τίτλο “Ήρωας της Ουκρανίας”.

Ποιος είναι ο Da Vinci

O Da Vinci είναι γνωστό ακροδεξιός μαχητής της Ουκρανίας, μέλος του “Δεξιού Τομέα” ο οποίος έγινε γνωστός επειδή αστειευόταν ότι θα ταϊσει τους λύκους με τα κόκκαλα των ρωσόφωνων παιδιών. Το πραγματικό του όνομα είναι Dmitry Kotsyubaylo.

Ο Κotsyubaylo, λίγους μήνες πριν την Ρώσικη εισβολή, τον Νοέμβρη του 2021 παρασημοφορήθηκε από τον πρόεδρο Ζελένσκι με τον τίτλο “Ήρωας της Ουκρανίας”. Η τελετή έλαβε μέρος στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας.

Ο Da Vinci βραβεύτηκε “λόγω του προσωπικού θάρρους που έχει επιδείξει στην άμυνα για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της χώρας”.

Υπενθυμίζουμε ότι σε άρθρο των New York Times στις 20 Απρίλη του 2021 αναφερόταν ότι η μανάδα του Kotsyubaylo έχει έναν λύκο στην πόλη της Avdiivka. Το άγριο ζώο ζει σε ένα κλουβί κοντά στο γραφείο του διοικητή Dmitry Kotsyubaylo, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα “αστειεύεται στους συμπολεμιστές του ότι τον ταϊζει με τα κόκκαλα των ρωσόφωνων παιδιών”.

Καλή πρωταπριλιά σε όλους!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ