19.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ο Θεοδωράκης απαντά για τη σχέση του με τη «θεία» Δάφνη Σημίτη – Αντιπαράθεση με συμμαθητή του

Ημερομηνία:

Τους παλιούς συμμαθητές του αντιμετώπισε ο Σταύρος Θεοδωράκης την Πέμπτη, κατά τη συνομιλία του με πολίτες της Αγίας Βαρβάρας. Μάλιστα, ένας από αυτούς τους εκπροσώπησε θέτοντας δύο ερωτήματα.

Διαβάστε τι απάντησε για τις φωτογραφίες με παλιά μέλη του ΠΑΣΟΚ και την σχέση του με τη θεία Δάφνη (Σημίτη):

ΠΟΛΙΤΗΣ: Γεια σου Σταύρο.

Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Γεια σου.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Γνωριζόμαστε χρόνια.

Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Συμμαθητής μου. Τον είχα χάσει όμως.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Συμμαθητές!

Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Είναι η πτέρυγα των συμμαθητών εκεί; Πόσοι είστε;

ΠΟΛΙΤΗΣ: Με ψήφισαν να κάνω την ερώτηση. Ερώτηση με δυο σκέλη: …

Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Όλοι μαζί στο College Santa Barbara!!!! Στό ‘χω πει αυτό; Δεν ξέρω, είμαστε και σε μετάδοση ζωντανή, αλλά εγώ θα το πω.

Πάω κάποια στιγμή στο αμερικανικό κολέγιο μαζί με τον Παπαϊωάννου των Ολυμπιακών Αγώνων να κρίνουμε ένα μαθητικό διαγωνισμό ρητορικής. Και πάμε εμείς να κρίνουμε το διαγωνισμό να βγάλουμε τους καλούς και τους κακούς και έρχεται κάποια στιγμή ο διευθυντής του Κολεγίου. Μου λέει «εσάς δεν σας ξέρω» του λέω «δεν έχω τελειώσει το Κολέγιο» μου λέει «ποιο έχετε τελειώσει εσείς;» του λέω «αφήστε το τώρα δεν το ξέρετε». Μου λέει «όχι, τα ξέρω όλα τα Κολέγια» του λέω «δεν είναι ακριβώς Κολέγιο αυτό που έχω τελειώσει» μου λέει «Τι έχετε τελειώσει;». Του λέω «Κοίτα να δεις, έχω τελειώσει το Λύκειο της Αγίας Βαρβάρας» μου λέει «Αααα, Santa Barbara College;». Το είχε μπερδέψει με το αμερικάνικο Santa Barbara.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Και μιας και το αναφέρεις, Μπουντούκης!

Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Πάμε στο ερώτημα.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Επέτρεψέ μου λίγο το τρακ του μικροφώνου, δεν τα γνωρίζω εγώ αυτά. Μια ερώτηση με δυο σκέλη. Πρώτη διαπίστωση: η αρχή του Ποταμιού είναι με παλιά υλικά δεν φτιάχνουμε το καινούργιο. Συμφωνούμε.

"google ad"

Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Συμφωνούμε.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Και εγώ συμφωνώ και είμαι και εν δυνάμει ψηφοφόρος του Ποταμιού. Αλλά βλέπω τις τελευταίες μέρες τον τελευταίο μήνα παλιά υλικά να συνεργάζονται με το Ποτάμι. Αναφέρομαι: Δρέττα, Θεοχάρης, Τατσόπουλος και τα λοιπά.

Δεύτερον, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές φωτογραφίες σου, με διάφορα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ: Παπαντωνίου, Δάφνη Σημίτη. Απαντάς.

Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Τι να απαντήσω;

ΠΟΛΙΤΗΣ: Τέλος το δεύτερο σκέλος, ήμουν γρήγορος και ξαφνικός θάνατος.

Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Πρώτον να σου πω ότι όπως ξέρετε όλοι εγώ είμαι ενεργός δημοσιογράφος από το ’84 λέω τα επίσημα χρόνια. Όπως φαντάζεσαι, έχω φωτογραφηθεί σχεδόν με όλους τους Υπουργούς, σχεδόν με όλους τους Πρωθυπουργούς, με πολλούς ανθρώπους που είναι στη φυλακή, με πολλούς ανθρώπους που είναι στα Πανεπιστήμια.

Δηλαδή όταν κάνεις μια ενεργή δημοσιογραφία και πρωταθλητισμό στη δημοσιογραφία, μιλάς με όλους με τον Καραμανλή, με τον Σημίτη, με τον Παπανδρέου με όλους. Αυτό που δεν μπορούν να βρουν στο διαδίκτυο, είναι μια σχέση που είχα εγώ μετά από τόσα χρόνια -και τα έψαξαν όλα και αν υπήρχε θα το είχαν βρει- 30 χρόνια στη δημοσιογραφία ένα ευρώ από τα κρατικά Ταμεία. Αυτή είναι η μεγάλη απάντηση. Υπάρχει ένα ευρώ από τα κρατικά Ταμεία που να δόθηκε στον Θεοδωράκη; Αν είχε δοθεί, θα το είχαν βρει.

Γιατί ξέρετε και το ξέρουν οι δημοσιογράφοι που είναι εδώ, ότι είναι σύνηθες οι δημοσιογράφοι πέρα από την κύρια δουλειά τους να δουλεύουν και σε ένα γραφείο Τύπου Υπουργού και σε ένα γραφείο Τύπου μιας Γενικής Γραμματείας, να μετέχουν λίγο σε αυτά τα κονδύλια της Βουλής, των  Υπουργείων.

Λοιπόν τριάντα χρόνια δημοσιογραφία ούτε ένα ευρώ από τα δημόσια Ταμεία. Αυτή είναι η απάντησή μου ως προς τις φωτογραφίες.

Και βέβαια επειδή μπορεί να το πάθεις και μέχρι εκεί, σε ξέρω τι πονηρό πνεύμα είσαι …

ΠΟΛΙΤΗΣ: Ναι είμαι. Ήμουν πάντα.

Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Δεν μπορώ να δίνω απαντήσεις για πράγματα που η κοινωνία τα ξέρει και γελάει με αυτά που διαδίδουν. Επιμένουν κάποιοι ότι είμαι συγγενής με τη Δάφνη Σημίτη. Είναι αστείο! Δηλαδή μη με καλείς να λέω τις απλές, που τις ξέρει όλος ο κόσμος. Η οικογένειά μου ξέρεις από πού έρχεται και οι δύο γονείς μου είναι από τα Χανιά. Ο πατέρας μου δεν είχε έρθει πριν, ήταν εκεί. Τι να κάνουμε; Από τη Μάζα Σελήνου από το Δραπανιά Σελήνου, μπορεί να υπάρχουν πολλές συγγένειες και πραγματικά είναι λίγο παράταιρο. Εγώ πίστεψα στην αρχή ότι θα μπορούσαν να πουν ότι είμαι συγγενής της Μαρίκας Μητσοτάκη, θα μπορούσε να δέσει με ένα σενάριο αυτό. Κρητικοί είμαστε, όλοι μια παρέα κάτι μπορεί να βγει από εκεί. Και βγήκαν και είπαν αυτό το εντελώς άστοχο, που γελάει η κοινωνία που με ξέρει. Γιατί το ένα είναι αυτό και το δεύτερο είναι αυτό που ξέρεις εσύ ότι μέχρι τα 17-18 μου, ήμουν εδώ με άλλους θείους, με άλλες θείες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...