20.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Ο θρύλος της Κρήτης Ψαραντώνης στο Block 33

Ημερομηνία:

Πότε; Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 Που; Πολυχώρος Πολιτισμού Block 33 (26ης Οκτωβρίου 33, τηλ.2310 533 533 & 6936 277 995). Προπώληση: 10 ευρώ (τα πρώτα 250 εισιτήρια). Ταμείο: 12 ευρώ. Σημεία προπώλησης: Stereodisc (Αριστοτέλους 4), Ticket House (Μητροπόλεως 102), Rover Bar (Σαλαμίνος 6). Μαζί του η Νίκη Ξυλούρη. Φτωχό να γράψεις δυο αράδες για τον Ψαραντώνη.  Φτωχό και να τον παρουσιάσεις. Αγέραστος και συνάμα αιωνόβιος.

Αφουγκράζεται τη γλώσσα τη παγκόσμια και ταυτόχρονα μπορεί να μιλάει για τη πατρίδα του και το παρελθόν της με τις ώρες, χωρίς να ελπίζει να εξαργυρώσει αυτές τις κουβέντες σε πωλήσεις φθηνών ιλουστρασιόν εκδόσεων. Είναι Κρητικός. Είναι και ένα με τη γη που πατάει και τον αέρα που αναπνέει. Πώς να περιγράψεις τον Ψαραντώνη. Αμήχανο να τον συστήσεις με το επίθετο του. Ξυλούρης. Αμήχανο και πολύτιμο την ίδια στιγμή. Ο Ψαραντώνης είναι η προσωποποίηση της αντίφασης.

 Oπως τα τραγούδια που διαλέγει να ερμηνεύσει. Εκεί που ψιθυρίζει αρπάζει τη λύρα του και θαρρείς πως θεριεύει. Και σαν χτυπήσει το πόδι κάτω…Εκεί να δεις. Την Παρασκευή 18 του Γενάρη θα εμφανιστεί στο Block 33. Κάθε εμφάνιση του, σα να ναι και η τελευταία. Τυχερός πάντως όποιος τον είδε. Και όποιος θα τον ξαναδεί. Να τον έχει ο Θεός καλά. Ο Θεός της Κρήτης. Της μουσικής. Η φύση όπως προτιμά ο ίδιος.

 Για περαιτέρω πληροφορίες – διευκρινήσεις: Αλέξανδρος Σαλαμές / 2310 533 533 & 6936 277 995 / press@block33.gr

Χορηγός Επικοινωνίας: ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Με την υποστήριξη:

ΟΑΣΘ, TV100, FM100, Ράδιο Ακρίτες 102,3 FM, Sohos 88,7 FM (Σοχός Θεσσαλονίκης), Ακρόαμα 97,8 FM (Καβάλα), Υδρόγειος 106,9 FM (Ηράκλειο Κρήτης), Εφημερίδα “Αγώνας της Κρήτης” (Χανιά Κρήτης),  Free Press “Εξώστης”, City Magazine, City Portal, Thestival, E-Radio, Κουλτουρόσουπα, cosmo.gr

Για τους φίλους της εφημερίδας από τη Θεσσαλονίκη, προσφέρουμε 6 προσκλήσεις για τη μοναδική αυτή συναυλία του Ψαραντώνη. Στείλτε το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο στο email της εφημερίδας news@agonaskritis.gr με θέμα “ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΨΑΡΑΝΤΩΝΗ” και κερδίστε. 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...

Ουκρανία: Αρθρο-κόλαφος πρώην αξιωματούχου των ΗΠΑ για τους «αέναους πολέμους μας»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας πόλεμος αντιπροσώπων που δικαιολογείται ως...

Γερμανική Κατοχή: Ο «Ποντικοβασίλης» – Κάμποι Κυδωνίας, 7 Μαΐου 1944

Του Μιχαήλ Κατσανεβάκη * Θα δανειστούμε μερικούς στοίχους από το...