22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις των συμβεβλημένων γιατρών ΕΟΠΥΥ

Ημερομηνία:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων με ανακοίνωσή του, υποστηρίζει σθεναρά τις κινητοποιήσεις των μελών του, κλινικών και εργαστηριακών γιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι ξεκινούν από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου πενθήμερη επαναλλαμβανόμενη επίσχεση εργασίας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί προσπαθούν να αντισταθούν στον επαπειλούμενο οικονομικό τους αφανισμό και να συνεχίσουν να προσφέρουν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ την ανθρώπινη περίθαλψη που τους αρμόζει.Όμως, έχουν μείνει απλήρωτοι από το Ταμείο για πολλούς μήνες του 2010, το μεγαλύτερο διάστημα του 2011 και από τον Απρίλιο του 2012. Δυστυχώς το οικονομικό βάρος που καλούνται να σηκώσουν είναι τεράστιο και απαγορευτικό εάν θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται με αξιοπρέπεια και ευσυνειδησία. Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων ζητά από τον Χανιώτη και τη Χανιώτισα την κατανόησή τους και τη στήριξή τους στην προσπάθεια των γιατρών να σταματήσει η αποσύνθεση της Υγείας στη χώρα μας.

Αναστολή κινητοποιήσεων από τις  ιδιωτικές κλινικές

Σε μια νεότερη εξέλιξη, αναστέλλει προσωρινά η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών τις κινητοποιήσεις που είχε προγραμματίσει από τη Δευτέρα έναντι του ΕΟΠΥΥ, με αναστολή της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του οργανισμού. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο το μεσημέρι, μετά τη δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών για πληρωμή μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα της πληρωμής Μαΐου 2012 και μέχρι τέλους του έτους ακόμη μιας προκαταβολής, της νομοθετικής ρύθμισης για συμψηφισμό χρεών και καταβολής των οφειλομένων του παλιού χρέους με την καταβολή της δόσης του δανείου της χώρας των 31,5 δισ.

[Με πληροφορίες από Ναυτεμπορική]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ