21.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων, στηρίζει την απεργία, που προκήρυξαν από κοινού η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ

Ημερομηνία:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων, στηρίζει την απεργία της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου 2013, που προκήρυξαν από κοινού η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ και η οποία καλύπτει όλα τα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της Χώρας. Τα κύρια αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι η προσπάθεια διάσωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στη χώρα μας και η αξιοπρεπής λειτουργία της Ιατρικής Επιστήμης, με τελικό όφελος στον Έλληνα ασθενή.

Στις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας επικρατεί ήδη εικόνα διάλυσης και πλήρους απαξίωσης. Με τις συγχωνεύσεις αρκετά Νοσοκομεία βρίσκονται προ των θυρών της παύσης λειτουργίας τους ή λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις και προβλήματα. Προβλήματα που αυξάνουν επικίνδυνα λόγω της υποστελέχωσης και της έλλειψης χρηματοδότητησης, σημεία ενδημικά πλέον του ΕΣΥ. Τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας κατακλύζονται καθημερινά από ασθενείς που εναγώνια ψάχνουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας τους. Η κατακόρυφη αύξηση των επισκέψεων στις δομές του ΕΣΥ, επισκέψεων που αφορούν κατά κύριο λόγο την προσφορά Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, οφείλεται στην αποδιάρθρωση, λόγω ΕΟΠΥΥ των δομών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στη χώρα μας. Εν τέλει ο μόνος λόγος που λειτουργούν ακόμη οι δομές του ΕΣΥ είναι ο ζήλος, η αυταπάρνηση των γιατρών και του προσωπικού.

Η Υγεία στην Ελλλάδα νοσεί βαριά. Ήδη χιλιάδες παιδιά μένουν ανεμβολίαστα, το 60% του πληθυσμού, σύμφωνα με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, δεν έχει πρόσβαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, οι ανασφάλιστοι Έλληνες αλλά και οι ασφαλισμένοι άνεργοι και υποαπασχολούμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε να αγοράσουν τα φάρμακά τους. Τα φάρμακα γίνονται πλέον είδος πολυτελείας για τους λίγους και εκλεκτούς και η επίσκεψη στο γιατρό γίνεται δύκσολή ή και αδύνατη για πολύ μεγάλα στρώματα του πληθυσμού.

Στο περιβάλλον αυτό οι γιατροί (εντός και εκτός ΕΣΥ) δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να προσφέρουν στο Έλληνα ασφαλισμένο την περίθαλψη που αξίζει σε κάθε άνθρωπο. Ζητάμε από την κοινωνία να αντιληφθεί τα αξεπέραστα προβλήματα του Συστήματος Υγείας και να βρεθεί μαζί μας στην διεκδίκηση ενός καλύτερου επίπεδου Υγείας.

Για το  Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Μ. ΚΑΣΤΑΝΑΚΗΣ                                                             Μ. ΜΑΡΚΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...