24.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Ο Ιούλιος στον “Ηλίανθο”, το σχολείο του δάσους

Ημερομηνία:

Μία ξεχωριστή δράση για παιδιά συμβαίνει στα Χανιά αυτό το καλοκαίρι.

Πρόκειται για το Σχολείο Δάσους “Ηλίανθος” που πραγματοποιείται στο δασάκι της Χρυσής Ακτής, μία δημιουργική δράση παιδιών στη φύση, στο δάσος, σε ατμόσφαιρα ελευθερίας.

Το Σχολείο Δάσους “Ηλίανθος” είναι μια πρωτοβουλία που πρόθεση έχει να φέρει τα παιδιά σε ένα ελεύθερο και φυσικό περιβάλλον, με βόλτες/παιχνίδι και ό,τι άλλο προκύψει.

Το Σχολείο του Δάσους είναι καθοδηγούμενο από τα παιδιά, παροτρύνοντάς τα να συμμετέχουν σε αυτό που τα ενδιαφέρει περισσότερο στην φύση, προάγοντας το ελεύθερο παιχνίδι και τις αυθόρμητες δραστηριότητες.

Σε σχετικό κείμενο στη σελίδα του “Ηλίανθου” αναφέρεται στις εμπειρίες του Ιουλίου για τα παιδιά αλλά και τους δασκάλους τους:

Ο ιουλιος στο σχολειο δασους κυλησε γεματος ομαδικα παιχνιδια, κατασκευες, ζωγραφιες κι εξερευνησεις. Τελικα μονο απραγια δεν υπηρξε με την ελλειψη προγραμματος που μας χαρακτηριζει, καθως αναδυονταν συνεχως ιδεες και διαθεσεις με τη σπινθηροβολα ζωντανια των παιδιων.

Αληθεια εχει κανεις παρατηρησει ποσα διαφορετικα δημιουργικα πραγματα σκαρφιζονται τα παιδια στα διαλλειματα ενος σχολειου καθως η ενηλικη αγωνια για στοχευμενη εξελιξη ικανοτητων-skills δεν αφορα το διαλλειμα – ευτυχως για τα παιδια, γιατι οσο υπαρχει στοχος και προσχεδιασμος προφανως αυτο που συμβαινει ειναι μιμηση, και ετσι μονο στο διαλλειμα υπαρχει χωρος για πρωτοβουλια, για το αγνωστο!

Ετσι, κυριως αναδειχθηκε μεσα απο τα παιχνιδια και τις σχεσεις των παιδιων ενα στοιχειο του σχολειου μας που αφορα μια βασικη αναγκη του παιδιου, οπως πολυ χαρακτηριστικα ειπε ενα παιδι “μου αρεσει πολυ που αποφασιζουμε εμεις τα παιδια τι θα κανουμε και δε μου λενε τι να κανω”

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό:

Λιβελουλη (dragonlfy), απογονος του meganeuropsis, του μεγαλυτερου εντομου που εζησε ποτε με 80εκ ανοιγμα φτερων

Να σημειώσουμε ότι σήμερα Τέταρτη το σχολείο δάσους μεταξύ 7 και 9, κανει βραδια άστροπαρατήρησης ανοιχτή για το κοινό.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρεται:

Ο φυσικος του σχολειου μας ο παναγιωτης (μελος του Συλλογου Φιλων Αστρονομιας Κρητης) θα μας ξεναγησει στον καλοκαιρινο εναστρο ουρανο ! Στις 9μμ ραντεβού στο ξέφωτο του δάσους της χρυσής ακτής, θα καταληξουμε μεσα απο το δασος σε ανοιχτο χωρο μπροστα στη θάλασσα οπου θα στηθεί τηλεσκόπιο. Φέρτε στρώματακι η κουβέρτα για να ξαπλωσετε προκειμενου να δουμε τους αστερισμούς αναπαυτικά.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ