16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο κορυφαίος ορειβάτης του κόσμου, φίλος της Κρήτης, που βρήκε χθες το θάνατο στο φαράγγι του Καψά | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Δεν ήταν απλά ένας από τους πιο έμπειρους ορειβάτες του κόσμου, αλλά ίσως ο κορυφαίος, αφού ολόκληρη η ζωή του, ειδικά μετά τη συνταξιοδότησή του από τους αυστριακούς σιδηροδρόμους, όπου εργαζόταν, ήταν αφιερωμένη στην περιπέτεια πάνω στο βουνό.

Όπως αναφέρει το candianews.gr, o Άλμπερτ Πρέχτ (Albert Precht), o 68χρονος αναρριχητής -ορειβάτης, που βρήκε χθες τραγικό θάνατο μαζί με ένα ακόμα από την ομάδα του στο φαράγγι του Καψά, στο Λασίθι, είχε εμπειρία με χιλιάδες αναρριχήσεις σε δύσκολες περιοχές. Στο βιογραφικό του μάλιστα υπάρχει η αναφορά ότι είχε κάνει 800 πρώτες αναρριχήσεις στα βουνά, χωρίς τη χρήση κοχλιών. Είχε ανέβει στις Βόρειες Άλπεις, στα βουνά από γρανίτη της Βόρειας Νορβηγίας, της Κορσικής και στην Ιορδανία.

Τα τελευταία χρόνια αγαπημένη περιοχή για τις περιπέτειές του ήταν τα ελληνικά νησιά και κυρίως η Κρήτη, την οποία επισκεπτόταν και έκανε ορειβασίες με τη σύζυγό του και την υπόλοιπη ομάδα του.

Ο Άλμπερτ Πρεχτ, που είχε γεννηθεί στις 28 Ιουλίου 1947  στο  Bischofshofen της Αυστρίας, ήταν συγγραφέας πολλών βιβλίων για τους τόπους αλλά και τους τρόπους αναρρίχησης. Βραβευμένος πολλές φορές, ενώ το 2003 είχε εκδώσει την αυτοβιογραφία του. Ήταν υπέρ των παραδοσιακών τρόπων αναρρίχησης, αμφισβητώντας τα σύγχρονα μέσα, καθώς, όπως έλεγε, η περιπέτεια γίνεται λιγότερο συναρπαστική με τη χρήση τους.

Χθες, μαζί με έναν ακόμα ορειβάτη από την ομάδα του, βρήκε το θάνατο στην Κρήτη, που είχε επιλέξει τα τελευταία χρόνια να έρχεται και να αναζητά την περιπέτεια. Την Κρήτη που έγραφε και έλεγε ότι είχε αγαπήσει, όπως τον είχαν αγαπήσει και οι Κρητικοί που τον γνώρισαν, ειδικά στην περιοχή της Σητείας, που ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=L1JWRcHoJDc”]

candianews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ