28.5 C
Chania
Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2026

Ο κορωνοϊός αποδεικνύει για άλλη μία φορά γιατί το σύστημα της ελεύθερης αγοράς είναι ένα κακό σύστημα

Ημερομηνία:

Πληθαίνουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας με τη χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση υγειονομικής κρίσης.

Μάσκες, γάντια, ακόμα και το οινόπνευμα αποδεικνύεται είδος εν ανεπαρκεία με τις τιμές να εκτοξεύονται.

Και αυτό θέτει και ζήτημα ασφάλειας της υγείας των πολιτών. Όπως καταγγέλθηκε από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλη Γιαννάκη το ποσό κάθε μάσκας για τα νοσοκομεία εκτοξεύθηκε από το 0,0146 στο 0,84, δηλαδή, 80 φορές πάνω!

«Τις μάσκες τα νοσοκομεία τις προμηθεύονταν τον Νοέμβριο ενάμισι λεπτό του ευρώ ενώ τώρα φθάνουμε το ένα ευρώ. Οι εταιρείες δημιουργούν τεχνητή έλλειψη για να δικαιολογούν την αισχροκέρδεια. Τα νοσοκομεία πού να βρουν τόσα χρήματα να προμηθευτούν σε τέτοια τιμή τις μάσκες. Όταν ζητάνε μάσκες εντός σύμβασης επικαλούνται έλλειψη οι εταιρείες γιατί η τιμή είναι χαμηλή, ενώ εκτός σύμβασης οι εταιρείες έχουν απόθεμα με κόστος ένα ευρώ», είπε στο protothema.gr ο κ. Γιαννάκος.

Είναι άλλη μία απόδειξη ότι το “αόρατο χέρι” της αγοράς δε λειτουργεί εις όφελος των κοινωνιών αλλά των κερδοσκόπων, που σε στιγμές όπου τίθεται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές προσπαθούν να αποκομίσουν το μέγιστο κέρδος.

Αυτό δεν κάνανε άλλωστε και οι μαυραγορίτες επί Κατοχής;

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προφυλακιστέα η 46χρονη κατηγορούμενη για τον εμπρησμό στην Marfin

Με σύμφωνη γνώμη της 3ης ανακρίτριας και του εισαγγελέα...

Εκδήλωση του ΚΚΕ στα Παλαιά Ρούματα για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ

Εκδήλωση του ΚΚΕ στα Παλαιά Ρούματα Πλατανιά για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ. Κατάθεση στεφάνων στο Αποπηγάδι και ομιλία του Δημήτρη Ανθούση.

Απαγόρευση κολύμβησης στη Νέα Χώρα μέχρι τον Κλαδισσό λόγω της ρύπανσης από λύματα

Απαγόρευση κολύμβησης στη Νέα Χώρα Χανίων με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη λόγω βλάβης στο δίκτυο ακαθάρτων. Διάθεση λυμάτων στη θάλασσα μετά από υγειονομικό έλεγχο.

Συνελήφθη 21χρονος στα Χανιά για διακίνηση ναρκωτικών μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών

Σύλληψη 21χρονου στα Χανιά για εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν 12+ κιλά κάνναβης και σχεδόν κιλό κοκαΐνης μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών.