26.8 C
Chania
Sunday, June 30, 2024

Ο Κριτσωτάκης υποψήφιος περιφερειάρχης με τον ΣΥΡΙΖΑ για την Κρήτη

Ημερομηνία:

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης θα είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως πρότεινε χθες στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρόεδρός του, Αλέξης Τσίπρας. Η επιλογή Κριτσωτάκη εγκρίθηκε από την ΠΓ, όπως και οι άλλες 12 υποψηφιότητες και σήμερα θα αποφασίσει οριστικά η Κεντρική Επιτροπή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξ αρχής συζητούσε μόνο δύο πρόσωπα για την υποψηφιότητα στην περιφέρεια Κρήτης, στην οποία η μάχη, όπως και στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας, θα είναι κατεξοχήν πολιτική. Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα είχε γίνει τόσο στον Μιχάλη Κριτσωτάκη όσο και στον βουλευτή Χανίων, και υπεύθυνο της αναπτυξιακής πολιτικής του κόμματος, Γιώργο Σταθάκη. Αρχικά και οι δύο ζητούσαν να βρεθεί άλλο πρόσωπο, καθώς η επιθυμία τους ήταν να παραμείνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή, πολύ περισσότερο που το σενάριο διεξαγωγής εθνικών εκλογών μέσα στο 2014, είναι εξαιρετικά πιθανό. Ο Γ. Σταθάκης επέμεινε μέχρι το τέλος, ενώ ο Μ. Κριτσωτάκης, που επίσης επέμενε, τελικά πείστηκε σε προσωπικές συζητήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, να δώσει τη μάχη για την περιφέρεια.

Ο κ. Κριτσωτάκης διετέλεσε γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, γενικός γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Εκπαιδευτικών των ΤΕΙ επί τρεις θητείες, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΝ επί σειρά ετών στο Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ και με ενασχόληση σε κεντρικό επίπεδο σε θέματα Παιδείας.Είναι αντιπρόεδρος στο Περιφερειακό Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Επικεφαλής της νομαρχιακής παράταξης «Νομαρχιακή Παρέμβαση των Πολιτών και της Οικολογίας» και στις προτελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές εκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος.

Έχει ασχοληθεί με τοπικά και περιφερειακά θέματα ανάπτυξης και περιβάλλοντος, με θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών. Από την αρχή δραστήριο μέλος στις πρωτοβουλίες για το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και το «Χώρο Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς» και το ΣΥΡΙΖΑ.
Εκλέχτηκε βουλευτής πρώτη φορά το 2009 και προέρχεται από το “Αριστερό Ρεύμα”.

Ο Μ. Κριτσωτάκης, εκτός από βουλευτής, σήμερα είναι υπεύθυνος για την τουριστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρωινή εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο”, ο κ.Κριτσωτάκης ερωτώμενος για το αν θα δεχθεί την πρόταση Τσίπρα απάντησε: 
“Δεν ήταν η πρώτη μου προτεραιότητα, αλλά μπαίνω στο παιχνίδι μετά και απο προτροπή πολλών”. 
Μάλιστα επεσήμανε πως ο ίδιος έχει ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση και ως υποψήφιος Νομάρχης Ηρακλείου, ενώ σε ερώτηση για “κόντρα” με τον σημερινό Περιφερειάρχη έδωσε και το πρώτο στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει λέγοντας:
“Η μάχη δεν θα δοθεί με τα πρόσωπα, αλλά με τα ελλείματα της Κρήτης, με το μνημόνιο και με τα περιφερειακά θέματα που απασχολούν την Κρήτη”.
[youtube id=”heLu0gwyqF0″ width=”620″ height=”360″]

Οι υποψήφιοι στην υπόλοιπη Ελλάδα

Εξάλλου, τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου Αθήνας και τη Ρένα Δούρου για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής, πρότεινε  στην Πολιτική Γραμματεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, και ένα από τα νέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν συντονιστής του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής και έχει εργαστεί για το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος.

Η Ρένα Δούρου είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Μιλάει τέσσερεις ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και τουρκικά και έχει γράψει το βιβλίο «Η Απόλαυση του Εθνικισμού» (2007), ενώ έχει συμπράξει σε διάφορα συλλογικά έργα σχετικά με ζητήματα εθνικής και διεθνούς πολιτικής. Εκλέχτηκε βουλευτής Β΄ Αθηνών με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου 2012.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε να υποστηριχτούν οι εξής υποψηφιότητες για τις περιφέρειες της χώρας:

-Αττικής Ρένα Δούρου.

– Κεντρική Μακεδονία η βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

– Δυτική Μακεδονία ο δημοσιογράφος Θόδωρος Καρυπίδης.

– Ανατολική Μακεδονία ο πρόεδρος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστας Μορφίδης.

– Ιόνιο ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλονιάς.

– Πελοπόννησο ο Βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης

– Νότιο Αιγαίο ο Σταύρος Μπενέτος νυν δήμαρχος Λειψών

– Βόρειο Αιγαίο η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση

– Κεντρική Ελλάδα ο Βαγγέλης Αποστόλου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

– Δυτική Ελλάδα ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου

– Θεσαλία η βουλευτής Ηρώ Δειώτη

– Κρήτη ο βουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης

– Ηπειρο η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη

Με πληροφορίες από candianews.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέχρι την Κρήτη έφτασε ο καπνός από τη φωτιά στην Κερατέα

Βορειοδυτικά της Κρήτης έφτασε ο καπνός από τη φωτιά...

SOS Τροχαία εγκλήματα: Η Ελλάδα και πάλι πρωτοπόρος στα τροχαία εγκλήματα στην Ευρώπη.

Θλίψη και οργή εκφράζει ο Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία...

Συνέλευση για το Μαρκοπούλου από τον σύλλογο «Γειτονιά του ΑηΓιάννη»

Σε ανοιχτή συνέλευση για το πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου καλεί...

Με μεγάλη προσέλευση οι κρίσιμες εκλογές στη Γαλλία

Στις κάλπες προσέρχονται από σήμερα το πρωί οι Γάλλοι...