15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο Λαβρόφ για το νέο δόγμα της Ρωσίας: «Τώρα που η Δύση έχει πάρει μια «θέση δικτάτορα», οι οικονομικοί μας δεσμοί με την Κίνα θα αναπτυχθούν ακόμη πιο γρήγορα» – Νέο κέντρο της παγκόσμιας οικονομίας η Ευρασία

Ημερομηνία:

Για «ρωσοφοβία» καταγγέλλει τη Δύση ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, κάνοντας την ίδια στιγμή λόγω πως η Μόσχα θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των σχέσεων με την Κίνα, αν και θα εξετάσει τις προσφορές από τη Δύση για την αποκατάσταση των δεσμών.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας σε μία εκδήλωση στη Μόσχα, είπε ότι οι δυτικές χώρες έχουν στραφεί στη «ρωσοφοβία» από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

«Εάν [η Δύση] θέλουν να προσφέρουν κάτι όσον αφορά την επανέναρξη των σχέσεων, τότε θα εξετάσουμε σοβαρά αν θα το χρειαστούμε ή όχι», είπε μεταξύ άλλων ο Λαβρόφ, σύμφωνα με ενημέρωση από το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Ο Λαβρόφ επίσης καταγγέλλει τη συμπεριφορά δυτικών χωρών λέγοντας ότι ήταν αποφασισμένες να αλλάξουν τους κανόνες των διεθνών σχέσεων εις βάρος της Ρωσίας.

«Πρέπει να πάψουμε να εξαρτόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από τις προμήθειες των πάντων από τη Δύση για τη διασφάλιση της ανάπτυξης κρίσιμων τομέων για την ασφάλεια, την οικονομία ή την κοινωνική σφαίρα της πατρίδας μας», ανέφερε ακόμα για τις προμήθειες τροφίμων.

Σύσφιξη σχέσεων με Κίνα

Στόχος της Μόσχας πάντως είναι τώρα είναι να αναπτύξει περαιτέρω τους δεσμούς με την Κίνα, ξεκαθάρισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

«Τώρα που η Δύση έχει πάρει μια «θέση δικτάτορα», οι οικονομικοί μας δεσμοί με την Κίνα θα αναπτυχθούν ακόμη πιο γρήγορα», σημείωσε.

Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο Λαβρόφ πρόσθεσε:

Τώρα το κέντρο της παγκόσμιας ανάπτυξης έχει μετατοπιστεί στην Ευρασία. Αυτή τη στιγμή, έχουμε το πιο εκτεταμένο δίκτυο συνεργασιών στην ευρασιατική περιοχή. Πρέπει να βασιστούμε σε αυτούς για την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας μας, τις μεταφορικές, διαμετακομιστικές και υλικοτεχνικές της δυνατότητες. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος».

«Οι δυτικοί εταίροι μας απέδειξαν, και όχι για πρώτη φορά, ότι είναι ανίκανοι να διαπραγματευτούν», πρόσθεσε.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ