15.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Ο Λυκούργος Καλλέργης

Ημερομηνία:

Ο Λυκούργος Καλλέργης, υπήρξε, όπως είναι γνωστό, ένας κολοσσός στους χώρους του Θεάτρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης.  Επίσης, ένας επίλεκτος αγωνιστής, στους χώρους της Δημοκρατίας της έντιμης Πολιτικής και της υψηλής Διανόησης.

Σʼ αυτές του, τις μεγαλειώδεις διαδρομές, πάντα, πρωταγωνιστούσε, μέσα του,  ο Κρητικός.  Ο μεγάλος Κρητικός.  Είχε λατρεία προς την Κρήτη,  τις παραδόσεις της και τις αξίες της.  Και βέβαια προς τους Κρητικούς.

Ενδεικτικά αναφέρεται,  πως, παρευρίσκονταν στην Αττική, σε όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις, στην μνήμη μεγάλων Κρητικών. Π.χ Ελευθέριος Βενιζέλος, Νίκος Καζαντζάκης κ.λ.π).

Και των μεγάλων Κρητικών γεγονότων (Π.χ Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, η Ενωση της Κρήτης με την Ελλάδα, η  Μάχη της Κρήτης κ.λ.π.)

Καμάρωνε τους βρακοφόρους.  Χειροκροτούσε τους Ομιλητές των εκδηλώσεων.   Απολάμβανε την Κρητική Μουσική και τα Χορευτικά συγκροτήματα.

Είχα πάντα βαρύνουσα συμβουλή για κάθε εκδήλωση και για κάθε συντελεστή της.

Απένειμε αληθινούς επαίνους, εκεί που, άξιζαν.

Στην φωτογραφία, ο Ποινικολόγος Ανδρέας Αναγνωστάκης,  εισέρχεται με  τον διάσημο ηθοποιό και την σύζυγό του, σε μεγάλη εκδήλωση, στην Αθήνα για την μνήμη του άλλου γίγαντα του θεάτρου και μεγάλου Κισσαμίτη Μάνου Κατράκη.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ