14.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Ο Μίκης Θεοδωράκης “ένωσε” Τσίπρα-Παπαρήγα

Ημερομηνία:

Στο Ηρώδειο βρέθηκαν Τσίπρας-Παπαρήγα. Η παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη λειτούργησε πυροσβεστικά

Οι “Goin” τους έφεραν αντιμέτωπους αλλά ο Μίκης Θεοδωράκης τους έφερε κοντά. Ο λόγος για τον Αλέξη Τσίπρα και την Αλέκα Παπαρήγα οι οποίοι συναντήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης  στα καμαρίνια του Ηρωδείου με “μεσολαβητή” τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη. Λίγες μόνο ώρες αφού η εφημερίδα του Συνασπισμού “Αυγή”, με αφορμή την συμμετοχή του χιπ – χοπ συγκροτήματος Goin’ Through είχε κατηγορήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα για… ξεπεσμό, η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκαν στον ίδιο χώρο.

Σύμφωνε με το Πρώτο Θέμα, η κα. Παπαρήγα, ο κος Τσίπρας και ο Μίκης Θεοδωράκης βρέθηκαν στο Ηρώδειο για τη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη και του Θάνου Μικρούτσικου. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, Αλέκα Παπαρήγα και Αλέξης Τσίπρας δεν άφησαν να ανάψει η… σπίθα της διαμάχης ακόμη και για θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και τις τέχνες. Ίσως επειδή ανάμεσά τους βρέθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης η παρουσία του οποίου προφανώς λειτούργησε πυροσβεστικά. Διότι μπορεί πολλά να χωρίζουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την γ.γ. του ΚΚΕ αλλά πάντα τους ενώνει ο σεβασμός στο πρόσωπο του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη που το βράδυ της Τετάρτης είχε την τιμητική του στο Ηρώδειο.

Αφορμή για την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Αλέκα Παπαρήγα ήταν η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου όπου κάτω από την σκιά της Ακρόπολης παρουσίασε την “Κατάσταση Πολιορκίας” του Μίκη Θεοδωράκη. Οι δύο πολιτικοί στο πλαίσιο της εκδήλωσης συναντήθηκαν με τον Μίκη Θεοδωράκη και παρά το ψυχρό κλίμα που επικρατεί στις πολιτικές τους σχέσεις, φωτογραφήθηκαν χαμογελαστοί στο πλευρό του μεγάλου συνθέτη. Οι δύο ηγέτες της αριστεράς μαζί με χιλιάδες θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την συναυλία όπου παρουσιάστηκαν έργα του Θάνου Μικρούτσικου από την Μαρία Φαραντούρη και τον Κώστα Θωμαϊδη. Κορυφαία στιγμή της βραδιάς η “Κατάσταση Πολιορκίας”.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...